
Μέσα σε 5 λεπτά φτιάχνουμε την ποιο γευστική αλμυρή πίτα-κεικ.
20 γρ ζάχαρη,
200 ml γάλα φρέσκο,
100 ml σπορέλαιο,
300 γρ αλεύρι,
10 γρ μπέικιν
8 γρ αλάτι,
2 ντομάτες,
2 πιπεριές πράσινες,
1 πιπεριά κόκκινη,
10 ελιές,
2 κρεμμύδια,
100 γρ φέτα,
1 πατάτα,
100 γρ κασέρι τριμμένο
Ρίχνουμε το γάλα και το σπορέλαιο.
Ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι.
Γίνεται ένας σταθερός χυλός.
Υλικά
2 αυγά,20 γρ ζάχαρη,
200 ml γάλα φρέσκο,
100 ml σπορέλαιο,
300 γρ αλεύρι,
10 γρ μπέικιν
8 γρ αλάτι,
2 ντομάτες,
2 πιπεριές πράσινες,
1 πιπεριά κόκκινη,
10 ελιές,
2 κρεμμύδια,
100 γρ φέτα,
1 πατάτα,
100 γρ κασέρι τριμμένο
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με σύρμα.Ρίχνουμε το γάλα και το σπορέλαιο.
Ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι.
Γίνεται ένας σταθερός χυλός.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και την ντομάτα.
Τρίβουμε την πατάτα στον τρίφτη και βάζοντας την στα χέρι την στύβουμε να βγουν τα υγρά.
Τρίβουμε την πατάτα στον τρίφτη και βάζοντας την στα χέρι την στύβουμε να βγουν τα υγρά.
Κόβουμε τις ελιές σε ροδέλες.
Τα ρίχνουμε όλα στον χυλό.
Ρίχνουμε και την φέτα σε τρίμματα.
Ανακατεύουμε όλα μαζί.
Λαδώνουμε πολύ καλά το ταψί μας, ρίχνουμε το μείγμα και το ισιώνουμε.
Τέλος ρίχνουμε πάνω το τριμμένο κασέρι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, με αντιστάσεις μέχρι να κοκκινίσει.
Εμένα μου πήρε 35 λεπτά.
Τα ρίχνουμε όλα στον χυλό.
Ρίχνουμε και την φέτα σε τρίμματα.
Ανακατεύουμε όλα μαζί.
Λαδώνουμε πολύ καλά το ταψί μας, ρίχνουμε το μείγμα και το ισιώνουμε.
Τέλος ρίχνουμε πάνω το τριμμένο κασέρι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, με αντιστάσεις μέχρι να κοκκινίσει.
Εμένα μου πήρε 35 λεπτά.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou