Εύκολη και ελαφριά τούρτα με σαβαγιάρ και κρέμα



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΣΑΒΑΓΙΑΡ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Εύκολη και ελαφριά τούρτα με σαβαγιάρ και κρέμα

Υλικά
Χρειαζόμαστε 300 γρ. ΣΑΒΑΓΙΆΡ.

Για το σιρόπιασμα τους:
Βράζουμε 200 ml γάλα φρέσκο με 20 γρ. κακάο και το αφήνουμε να κρυώσει.

ΚΡΕΜΑ Υλικά:
1 λίτρο γάλα φρέσκο,
4 αυγά,
2 βανίλιες,
120 γρ κορν φλάουρ,
100 γρ. ζάχαρη,
100 γρ. κουβερτούρα λευκή,
200 γρ. βούτυρο.

Εκτέλεση:
Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά, τις βανίλιες και το κορν φλάουρ και τα βάζουμε στην εστία στο χαμηλό, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
Ρίχνουμε και την σοκολάτα και ανακατεύουμε .
Την κατεβάζουμε από τη φωτιά, τη βάζουμε σε μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα και αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια αφού έχει κρυώσει βγάζουμε την μεμβράνη και ρίχνουμε μέσα σε κομματάκια το βούτυρο.
Την χτυπάμε καλά με το μίξερ.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Βουτώντας για δευτερόλεπτα τα σαβαγιάρ στο σιρόπι, βάζουμε μια στρώση στο ταψί.
Ρίχνουμε την κρέμα.
Κλείνουμε με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

ΣΑΝΤΙΓΊ
Χτυπάμε 1 Μόρφατ μεταλλικό κουτί με ένα κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο.
Βγάζουμε το κρύο γλυκό από το ψυγείο και ρίχνουμε πάνω απαλά την σαντιγί.
Και ξανά πίσω στο ψυγείο το γλυκό.