Πως να ετοιμάσετε έναν πλήρη σπιτικό αλμυρό μπουφέ με εύκολο τρόπο



Έντεκα συνταγές από τον κύριο Dario Vicari για το ΠΩΣ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΕΤΕ ΕΝΑΝ ΠΛΗΡΗ ΣΠΙΤΙΚΟ ΑΛΜΥΡΟ ΜΠΟΥΦΕ ΜΕ ΕΥΚΟΛΟ ΤΡΟΠΟ από την ομάδα στο Facebook Λάτρεις της πίτσας και της ιταλικής κουζίνας


Πως να ετοιμάσετε έναν πλήρη σπιτικό αλμυρό μπουφέ με εύκολο τρόπο

Μπουφέ για επέτειο, γενέθλια, κτλ. Η απλά επειδή θέλετε να καθίσετε παρέα.
Ορεκτικά, σάντουιτς, κουλουράκια, πίτσες και σάντουιτς, για κάθε εκδήλωση, γενέθλια ή επέτειο, για παιδιά και ενήλικες, μπορούμε να φτιάξουμε τον μπουφέ μας στο σπίτι χωρίς να ξοδέψουμε περιουσία στην τροφοδοσία. 
Οι συνταγές είναι γρήγορες και εύκολες και θα δείτε ότι δεν χρειάζονται μεγάλες δεξιότητες στην κουζίνα!

Με τις συνταγές που θα σας δείξω παρακάτω μπορείτε να ετοιμάσετε έναν αλμυρό μπουφέ με:
24 αφράτα πανινάκια
15 πίτσακια σε μπουφέ
15 καναπεδάκια κρεμμυδιού
20 Ρολακια με πέστο
12 VU LΕ VANT ΜΕ ΤΥΡΊ
100 αλμυρά γεμιστά
18 καναπεδάκια με λουκανικο
50 γεμιστά κροστινι
4 ΜΟΝΟΜΕΡΙΔΑ ποτήρακια
16 σάντουιτς ΤΡΑΜΕΖΖΙΝΗ
10 χρωματιστά σουβλάκια

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
ΠΑΝΙΝΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ
250 ml ζεστό γάλα
15 g μαγιά μπύρας
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
50 g ελαιόλαδου
1 αυγό
1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι
κρόκος αυγού και γάλα για βούρτσισμα
250 gr αλευριού Μανιτόμπα, + 250 gr αλευριού 00

ΠΙΖΖΑΚΙΑ ΓΙΑ ΜΠΟΥΦΈ
1 ορθογώνιο ρολό σφολιάτας
σάλτσα ντομάτας
αλάτι και ρίγανη

ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΎΔΙ
1 ορθογώνιο ρολό σφολιάτας
Κλασικό τυρί με επικάλυψη
1/2 κόκκινο κρεμμύδι
άλας

ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΠΈΣΤΟ
1 ορθογώνιο ρολό σφολιάτας
τυρί
πέστο

VU LE VANT ΜΕ ΤΥΡΊ
1 ορθογώνιο ρολό σφολιάτας
κρόκος αυγού για βούρτσισμα
τυρί κρέμα με σολομό
Τυρί κρέμα με.βοτανα
βασιλικό και μαϊντανό για γαρνιτούρα

ΑΛΜΥΡΆ ΓΕΜΙΣΤΆ
2 ορθογώνια ρολά σφολιάτας
σάλτσα ντομάτας
αλάτι και ρίγανη
τυρί τριμμένο

ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ
1 ορθογώνιο ρολό σφολιάτας
2 Μεγαλα λουκάνικα frankfurter
κρόκος αυγού για βούρτσισμα

ΚΡΟΣΤΙΝΙ ΓΕΜΙΣΤΆ
3 μπαγκέτες
ντομάτα
τυρί μοτσαρέλα
αλάτι, λάδι και ρίρίγαν
Κρεμώδες φρέσκο ​​τυρί
καπνιστός σολωμός
αγγούρι

ΠΟΤΗΡΆΚΙΑ ΜΟΝΟΜΕΡΙΔΑ
5 Κριτσίνια
τυρί cottage
αγγούρι
καπνιστός σολωμός

ΚΛΑΣΙΚΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΤΡΑΜΕΖΖΙΝΗ
8 φέτες ψωμί για τοστ
χοιρομέρι ψητό η ζαμπόν
φέτες τυριού
μαγιονέζα
τόνος
τουρσιά

ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΆ ΣΟΥΒΛΆΚΙΑ
Μαγιονέζα
ντομάτες
πράσινες ελιές
βασιλικός
Τόνος σέ κονσέρβα

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
ΠΑΝΙΝΆΚΙΑ ΑΦΡΆΤΑ
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το ζεστό γάλα και θρυμματίζουμε τη μαγιά του ζυθοποιείου. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά, μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λάδι, ένα αυγό και αρχίζουμε να ενσωματώνουμε το αλεύρι σιγά σιγά. Όταν έχουμε χρησιμοποιήσει περίπου το 1/3 του αλευριού, προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι και ζυμώνουμε. Δουλεύουμε καλά στον πίνακα ζαχαροπλαστικής μέχρι να αποκτήσουμε μια ελαστική και ομοιογενή ένωση. Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα μπολ και καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα, αφήστε το να ανέβει σε ένα ζεστό μέρος για 2 ώρες και μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Αφού ανέβει, ζυμώνουμε τη ζύμη για λίγα λεπτά και τη χωρίζουμε σε δύο για ευκολία. Διαμορφώνουμε δύο καρβέλια τα οποία χωρίζουμε σε μπάλες των 40 g περίπου. τακτοποιούμε τις μπάλες σε ένα ταψί καλυμμένο με περγαμηνή. Καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε το να ανέβει για άλλα 20 λεπτά και μετά βουρτσίστε με ένα μείγμα κρόκου και γάλακτος.
Βάλτε στο φούρνο για 20/25 λεπτά, στους 180 ° C με τον στατικό φούρνο, ή στους 170 ° C με τον αεριζόμενο φούρνο. 
Στο τέλος του μαγειρέματος τα Πανινάκια θα είναι χρυσά στην επιφάνεια.
Για να γεμίσουμε τα σάντουιτς, επιλέγουμε ένα απλώσιμο μέρος για να συνδυάσουμε με ένα άλλο συστατικό, για παράδειγμα: μαγιονέζα και σαλάμι, κλασικό τυρί και ζαμπόν με επάλειψη, κλασικό τυρί με επάλειψη, ρόκα και bresaola, τυρί με επικάλυψη με βότανα και καπνιστό σολομό. Κλείνουμε το σάντουιτς με οδοντογλυφίδα ή με την κλασική μικρή σημαία.

ΠΙΤΣΑΚΙΑ ΓΙΑ ΜΠΟΥΦΈ
Ξετυλίγουμε τη ζύμη σφολιάτας και με κόφτη ζυμαρικών διαμέτρου 8 cm σχηματίζουμε δίσκους, θα πάρουμε 15. Πατάμε με ένα πιρούνι, προετοιμάζουμε τον πουρέ ντομάτας με αλάτι και ρίγανη και απλώνουμε στις πίτσες.
Βάζουμε στο φούρνο για 15/20 λεπτά, στους 190 ° C με τον στατικό φούρνο ή στους 180 ° C με τον φούρνο μεταφοράς. Οι πίτσες σε μπουφέ είναι ιδανικές τόσο ζεστές όσο και κρύες.



ΤΆΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΎΔΙ
Με ένα κόφτη πίτσας παίρνουμε 15 τετράγωνα από την πάστα σφολιάτα. Τρυπάμε με ένα πιρούνι. Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού τυρί στο κέντρο κάθε πλατείας και απλώνουμε. Κόψτε το κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και απλώστε πάνω στα καναπεδάκια, αλάτι για γεύση.


ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΠΈΣΤΟ
Ξετυλίγουμε τη σφολιάτα και την καλύπτουμε εξ ολοκλήρου με τυρί. Απλώνουμε 3 ή 4 κουταλιές της σούπας πέστο, ρολαρουμε πάλι τη σφολιάτα και κόβουμε σε φέτες για να σχηματίσουμε τα ρολακια που προσπαθοντας να τα κάνουμε όλα ίδια δηλαδή περίπου 2 cm. Βάζουμε στο φούρνο για 15/20 λεπτά, στους 190 ° C με τον στατικό φούρνο ή στους 180 ° C με τον φούρνο αέρος.


VOL-AU-VANT ΜΕ ΤΥΡΙ
Σε ένα μπουφέ δεν μπορείτε να χάσετε vu le vant και είναι πραγματική ικανοποίηση να τα φτιάξετε στο σπίτι και να τα δείτε να μεγαλώνουν στο φούρνο!
Ξετυλίγουμε την πάστα σφολιάτα και με κόφτη ζύμης διαμέτρου 6 cm κατασκευάζουμε 24 δίσκους. κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο 12 δίσκων, λαμβάνοντας μερικούς κύκλους. Επικαλύπτουμε τους 12 διάτρητους δίσκους στους 12 υπόλοιπους δίσκους, ασκώντας λίγη πίεση για να τους κολλήσουμε μεταξύ τους. Με ένα πιρούνι, τρυπήστε το κέντρο και βουρτσίζετε με κρόκο αυγού. Βάζουμε στο φούρνο για 15/20 λεπτά, στους 190 ° C με τον στατικό φούρνο ή στους 180 ° C με τον φούρνο με αέρα.
Μόλις βγει από το φούρνο και αφεθεί να κρυώσει, μπορούμε να γεμίσουμε. Γέμισα το μισό με το υπέροχο τυρί κρέμα και σολομού και γαρνίρισα με φύλλα μαϊντανού και το άλλο μισό με το υπέροχο τυρί με βότανα γαρνιτούρα με φύλλα βασιλικού. Για να δημιουργήσετε ένα κομψό γέμισμα, είναι καλύτερο να βοηθήσετε τον εαυτό σας με το σάκο γέμιση κρέμας με μια άκρη αστέρι δημιουργώντας μερικά τριαντάφυλλα στην κορυφή, θα δείτε το αποτέλεσμα!


ΓΕΜΙΣΜΈΝΑ ΑΛΜΥΡΆ
Ετοιμάζουμε τον σάλτσα ντομάτας αναμιγνύοντάς την με αλάτι και ρίγανη. Ξετυλίξτε την πάστα σφολιάτα και καλύψτε την εντελώς με την σάλτσα και μετά πασπαλίστε με τριμμένο τυρί.
Επικαλύπτουμε με το δεύτερο ρολό σφολιάτας. Με ένα κόφτη πίτσας κόβουμε τις λωρίδες πρώτα κάθετα και οριζόντια για να πάρουμε τετράγωνα κουλουράκια, τα έκανα μικρά και βγήκαν εκατό κομμάτια.
Βάζουμε στο φούρνο για 15/20 λεπτά, στους 190 ° C με τον στατικό φούρνο ή στους 180 ° C με τον φούρνομε αερας.


ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ
Ξετυλίξτε τη ζύμη σφολιάτα και τακτοποιήστε τα λουκάνικα κατά μήκος της άκρης κατά μήκος. Τυλίξτε πάλι τη σφολιάτα και κόψτε σε φέτες πάχους 2 cm. Τακτοποιούμε το irustici σε ένα ταψί καλυμμένο με περγαμηνή και βουρτσίζουμε με τον κρόκο αυγού. Βάζουμε στο φούρνο για 15/20 λεπτά, στους 190 ° C με τον στατικό φούρνο ή στους 180 ° C με τον φούρνο με αερας.



ΚΡΟΣΤΙΝΙ ΓΕΜΙΣΤΆ
Κόψαμε τις μπαγκέτες σε φέτες πάχους 1 cm. Για να αλλάξω, επέλεξα μια μπαγκέτα από λευκό ψωμί, μία με δημητριακά και ένα ολικής αλέσεως. Τακτοποιούμε τις φέτες στο τηγάνι και βάζουμε στο φούρνο για να το ψήσουμε για 10-15 λεπτά.
Ας αρχίσουμε να γεμίζουμε το 1/3 των κροστινι με λευκό ψωμί και φέτες ντομάτας, φέτες μοτσαρέλας, αλάτι, ρίγανη και ελαιόλαδο. Ας φτιάξουμε μια άλλη παρτίδα με ψωμί δημητριακών, βότανο, καπνιστό σολομό και μισή φέτα αγγουριού. Τέλος, σκεφτόμαστε τους λάτρεις της δυσανεξίας στη λακτόζη επιλέγοντας ένα φρέσκο ​​κρεμώδες τυρί χωρίς λακτόζη και φέτες ντοματίνια σε κροστινι ολικής αλέσεως. Εδώ είναι τρεις τύποι κροστινι που είναι πολύ εύκολο και γρήγορο να προετοιμαστούν!


ΠΟΤΗΡΆΚΙΑ ΜΟΝΟΜΕΡΙΔΑ
Αυτά τα ποτάμια είναι πολύ μοντέρνα και θα δώσουν μια πινελιά στο τραπέζι μας! Παίρνουμε 4 διάφανα ποτήρια, σε πλαστικό ή γυαλί. Τρίψτε τα κριτσινια μέσα στα ποτήρια και προσθέστε 3-4 κουταλάκια του γλυκού τυρί cottage. Καθαρίστε και κόψτε το αγγούρι σε κύβους, διανέμοντάς το στα ποτήρια και στη συνέχεια τυλίξτε τις φέτες σολομού για να σχηματίσετε λίγο τριαντάφυλλο για να τοποθετήσετε στο κέντρο κάθε ποτηριού. Τελειώνουμε βάζοντας μισό κριτσινι σε κάθε ποτήρι.


ΚΛΑΣΙΚΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΤΡΑΜΕΖΖΙΝΗ
Απλώνουμε την μαγιονέζα σε 2 φέτες ψωμί για τοστ η για τραμεζζινη και μετά προσθέτουμε τις φέτες ζαμπόν και τις φέτες τυριού σε μία φέτα. Κλείνουμε με την άλλη φέτα ψωμί, κόβουμε σε δύο μέρη για να πάρουμε δύο ορθογώνια που επικαλύπτουμε, μετά κόβουμε διαγώνια πρώτα προς τη μία κατεύθυνση και μετά στην άλλη για να πάρουμε 4 σάντουιτς.
Με τις άλλες 2 φέτες, απλώστε τη μαγιονέζα, απλώστε τον τόνο και τα τουρσιά σε μια φέτα και επικαλύψτε την άλλη φέτα ψωμί. Κόψαμε για να πάρουμε άλλα 4 σάντουιτς.
Μια μικρή συμβουλή: εάν θέλετε να προετοιμάσετε τα σάντουιτς μερικές ώρες νωρίτερα, καλύψτε τα με μεμβράνη προσκόλλησης ή με ένα υγρό και τυλιγμένο πανί, με αυτόν τον τρόπο θα παραμείνουν φρέσκα.


ΧΡΩΜΑΤΑ σουβλάκια
Κόβουμε το τυρί φέτα σε κύβους και κόβουμε τα ντοματινια στα μισά. Ετοιμάζουμε τα σουβλάκια με ξύλινα ραβδιά εναλλάσσοντας μια ελιά, μισή ντομάτα, το φύλλο βασιλικού και το τυρί.
Για να τα παρουσιάσετε, κόψτε ένα μήλο στο μισό για να το τοποθετήσετε σε ένα πιατάκι με την επίπεδη πλευρά προς τα κάτω. Βάζουμε τα σουβλάκια παντού.
Τα σουβλάκια μπορούν να γίνουν με χίλιους τρόπους και μια εξαιρετική ιδέα είναι να συνδυάσετε τα φρούτα με αλλαντικά, για παράδειγμα πεπόνι, ακτινίδιο, ανανά και ωμό ζαμπόν.




Χρήσιμες συμβουλές ...
Ο μπουφές μας είναι έτοιμος, απλά πρέπει να οργανώσουμε το τραπέζι και να εμπλουτίσουμε με ωραία μπολ με πατατάκια, κουλουράκια, φιστίκια, ελιές και άλλα σνακ.
Εάν μεταξύ των επισκεπτών υπάρχουν άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή τη γλουτένη, προετοιμάζουμε δίσκους αφιερωμένους σε αυτούς και ας τους επισημάνουμε με ωραίες εξατομικευμένες σημαίες.
Ας μην ξεχνάμε τα αναψυκτικά, με ωραίες καραφες με αλκοολούχα και μη αλκοολούχα κοκτέιλ φρούτων.
Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ιδέες για την προετοιμασία ενός ωραίου μπουφέ, είμαι βέβαιος ότι θα γνωρίζετε πολλά άλλα που έχετε ήδη δοκιμάσει ή απλά έχετε παρατηρήσει σε πάρτι.