
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπώ 1 ποτήρι του νερού ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ με 1/2 κιλό ΖΑΧΑΡΗ και 1,5 ποτήρι του νερού ΠΕΤΙΜΕΖΙ στο μίξερ για δέκα λεπτά.
- Ρίχνω τον χυμό 2 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΩΝ και 1 ΛΕΜΟΝΙΟΥ αφού διαλύσω μέσα 1,5 κ.σ. ΣΟΔΑ και 1,5 κ.σ. ΑΜΜΩΝΙΑ.
- Στη συνέχεια ρίχνω 1 κ.σ ΚΑΝΕΛΑ και 1/2 κ.σ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ, 1,2 ποτήρι του κρασιού ΚΟΝΙΑΚ και 1,5 κιλό ΑΛΕΥΡΙ για όλες τις χρήσεις σιγά - σιγά .
- Ζυμώνω με το χέρι τώρα μέχρι να επιτύχω μια μαλακή ζύμη.
- Πλάθω σε διάφορα σχήματα, τυλίγω σε σουσάμι και ψήνω στις αντιστάσεις, στους 170 βαθμούς, για 15 λεπτά περίπου.
- Τα βγάζω, τα αφήνω λίγο να κρυώσουν και τα κλείνω σε τάπερ.
Δημιουργός συνταγής: Μαιρη Καπνιση