Μουστοκούλουρα



Μια συνταγή της κυρίας Μαιρης Καπνιση για ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Μουστοκούλουρα

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπώ 1 ποτήρι του νερού ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ με 1/2 κιλό ΖΑΧΑΡΗ και 1,5 ποτήρι του νερού ΠΕΤΙΜΕΖΙ στο μίξερ για δέκα λεπτά.
Ρίχνω τον χυμό 2 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΩΝ και 1 ΛΕΜΟΝΙΟΥ αφού διαλύσω μέσα 1,5 κ.σ. ΣΟΔΑ και 1,5 κ.σ. ΑΜΜΩΝΙΑ.
Στη συνέχεια ρίχνω 1 κ.σ ΚΑΝΕΛΑ και 1/2 κ.σ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ, 1,2 ποτήρι του κρασιού ΚΟΝΙΑΚ και 1,5 κιλό ΑΛΕΥΡΙ για όλες τις χρήσεις σιγά - σιγά .
Ζυμώνω με το χέρι τώρα μέχρι να επιτύχω μια μαλακή ζύμη.
Πλάθω σε διάφορα σχήματα, τυλίγω σε σουσάμι και ψήνω στις αντιστάσεις, στους 170 βαθμούς, για 15 λεπτά περίπου.
Τα βγάζω, τα αφήνω λίγο να κρυώσουν και τα κλείνω σε τάπερ.