Μπούτια κοτόπουλου με ρύζι



ΜΠΟΥΤΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΡΥΖΙ


Χωρίς λάδι, ελαφρύ, νόστιμο και φυσικά πολύ εύκολο

Υλικά
4 μπούτια κοτόπουλου
1/2 ρύζι μπασμάτι ή Καρολίνα
αλάτι
πιπέρι
μπαχάρι σε κόκκους
ρίγανη
σκόρδο (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Έχουμε πλύνει το κοτόπουλο και το έχουμε στραγγίσει καλά.
Το μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι, μπαχαρι, ριγανη, σκορδο (προαιρετικα)
Θερμαίνουμε το φουρνο στους 250.
Σε ενα ταψι ή πυρεξ ριχνουμε 1 δαχτυλο νερο, τοσο ωστε να καλυφθει η επιφανεια του.
Βαζουμε τα μπουτια μεσα και τα ψηνουμε στους 200 μεχρι να ροδισουν και απο τις 2 μεριες.
Προσεχουμε να υπαρχει παντα λιγο νερο στην επιφανεια του σκευους μην και στεγνωσουν τα μπουτια.
Επειτα προσθετουμε το ρυζι με την 2πλασια με 2μιση-πλασια ποσοτητα νερου για σπυρωτο αποτελεσμα.
Οταν το ρυζι δουμε οτι ηπιε ολο το νερο ειναι ετοιμο και το φαγητο.