Φοκάτσια



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΦΟΚΑΤΣΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Φοκάτσια

Έγιναν ΣΟΎΠΕΡ!!
Εύκολα και γρήγορα!!

Υλικά:
2 ποτήρια νερό χλιαρό,
1 φακελάκι ξηρή μαγιά,
4 ποτήρια αλεύρι,
1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μπολ τη μαγιά, το 1 ποτήρι νερό και το 1 ποτήρι αλεύρι, τα ανακατεύουμε καλά να γίνει χυλός λείος και τον σκεπάζουμε για 20 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο χυλό το υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Τέλος ρίχνουμε σιγά - σιγά το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε.
Θέλουμε ζύμη που να κολλάει ελαφρώς.
Σκεπάζουμε τη ζύμη για 20 λεπτά.
Στη συνέχεια αλευρώνουμε τον πάγκο και τη βάζουμε πάνω.
Την κόβουμε σε 2 ίσα κομμάτια.
Αυτά τα κομμάτια τα ανοίγουμε σε δύο φύλλα ίδιου μεγέθους πάχους (1 εκ).
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί και τα βάζουμε μέσα.
Τα σκεπάζουμε για 20 λεπτά.
Στη συνέχεια με τη βοήθεια των δαχτύλων μας κάνουμε στο καθένα το σχέδιο.
Σε ένα μπολ χτυπάμε 3 κρόκους αυγών με λίγο νερό και ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα περνάμε με ένα πινέλο.
Βάζουμε πάνω στο καθένα ελιές - ντομάτα ή ότι άλλο θέλουμε και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να κοκκινίσουν καλά.