Ατομικά ρεβανί



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΑΤΟΜΙΚΑ ΡΕΒΑΝΙ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Ατομικά ρεβανί

ΡΕΒΑΝΙ σε ΑΛΟΥΜΙΝΈΝΙΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΦΟΡΜΕΣ!
Απλά ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!

Υλικά για 4 ταψάκια αλουμινένια:
6 αυγά
μισό ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι σπορελαιο
500 γρ σιμιγδάλι χοντρό
2 κ.σ. αλευρι Φαριναπ
1 βανίλια,
1 φακελάκι μπεικιν
ξύσμα ενός λεμονιού

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγα με τη ζαχαρη και τη βανιλια μέχρι να ασπρίσουν, να αφρατεψουν και να στέκεται το μείγμα.
Ρίχνουμε το γάλα και το σπορελαιο και χτυπάμε ελαφρώς.
Τέλος προσθέτουμε σιγα - σιγα το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το μπέικιν.
Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε το μείγμα με μαριζ.
Λαδωνουμε τις φορμουλες και μοιράζουμε το μίγμα ίσα σε όλες, να μην ξεπερνάει το ύψος τις μέσης τους.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτα, φυσικά αναλόγως από το φούρνο του καθενός.

ΣΙΡΌΠΙ:
(Τα υλικά τα μετράμε με το ίδιο ποτήρι των 200 ml).
Βάζουμε σε 2 κατσαρολίτσες από 3 ποτήρια νερό, 3 ποτήρια ζάχαρη και μισό λεμόνι και τα βράζουμε για 6 λεπτά!
Όταν τα κατεβάζουμε ρίχνουμε στο καθένα από 1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό και αφήνουμε να λιώσει μόνο του χωρίς ανακάτεμα.
Τα αφήνουμε δέκα λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια σιροπιάζουμε τα κρύα ρεβανί σιγά - σιγά.
Το σιρόπι της κάθε κατσαρολίτσας είναι για 2 ταψάκια.