Κουλούρια σουσαμένια (Θεσσαλονίκης)



Μια συνταγή της κυρίας Alexandra-argiris Lessi-retsi για ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΣΟΥΣΑΜΕΝΙΑ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Κουλούρια σουσαμένια (Θεσσαλονίκης)

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε 1 κύβο μαγιά νωπή ή 2 φακελάκια ξηρή.
Προσθέτουμε 300γρ νερό χλιαρό και ανακατεύουμε να λιώσει η μαγιά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη και τέλος 500γρ αλεύρι.
Φτιάχνουμε μια μαλάκια ζύμη και αφήνουμε να φουσκώσει.
Όταν είναι έτοιμη παίρνουμε μικρά μπαλάκια και με το κάθε ένα ανοίγουμε ένα κορδόνι..
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε 2 - 3 κουταλιές ζάχαρη και 300 γρ. νερό και φτιάχνουμε ζαχαρόνερο.
Βουτάμε ένα - ένα τα κουλούρια πρώτα από το ζαχαρόνερο και μετά από σουσάμι.
Τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα τα κουλούρια, αφήνουμε να φουσκώσουν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.