Τούρτα Μόκα



ΤΟΥΡΤΑ ΜΟΚΑ

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΆ ΤΌ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
5 ΑΥΓΑ
125 ΓΡ. ΖΆΧΑΡΗ
125 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ (ΦΑΡΙΝΑΠ)
30 ΓΡ. ΚΑΚΑΟ
2 ΒΑΝΊΛΙΕΣ
1 ΚΟΥΤΑΛΆΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ

ΣΙΡΌΠΙ
200 ΓΡ ΖΆΧΑΡΗ / 200ΓΡ ΝΕΡΌ
ΛΊΓΟ ΛΕΜΟΝΙ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΆ..
1 Κ.Γ. (ΝΕΣ ΚΑΦΕ)
2 ΠΑΚΈΤΑ ΣΑΝΤΙΓΙ (600ml)
4 ΚΟΥΤΑΛΙΈΣ ΜΕΓ. ΚΑΚΑΟ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΈΣ ΜΕΓ ΚΑΦΈ (ΝΕΣ ΚΑΦΕ)
1 ΜΑΣΚΑΡΠΌΝΕ 250.ΓΡ.
1 ΣΟΚΟΛΑΤΑ 100ΓΡ.
4 ΚΟΥΤΑΛΙΈΣ ΆΧΝΗ / 2 ΒΑΝΊΛΙΕΣ
ΣΟΚΟΛΆΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΌΣΜΗΣΗ Η ΌΤΙ ΆΛΛΟ ΘΈΛΕΤΕ

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
ΑΝΆΒΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΎΡΝΟ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ 170".
ΧΤΥΠΆΜΕ ΤΑ ΑΥΓΆ ΜΕ ΤΗΝ ΖΆΧΑΡΗ ΓΙΆ 10 ΛΕΠΤΆ ΠΕΡΊΠΟΥ, ΝΑ ΓΊΝΟΥΝ ΑΦΡΆΤΑ.
ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΟ ΜΙΞΕΡ ΚΑΙ ΜΕ ΜΊΑ ΜΑΡΙΖ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΑΝΊΛΙΕΣ, ΤΟ ΑΛΕΎΡΙ ΑΝΑΚΑΤΕΜΈΝΟ ΜΕ ΚΑΚΆΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ.
ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΆ ΝΑ ΜΗΝ ΦΎΓΕΙ Ο ΑΈΡΑΣ.
ΒΆΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΊΓΜΑ ΣΕ ΣΠΑΣΤΗ ΦΌΡΜΑ ΒΟΥΤΥΡΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΨΉΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 30'ΛΕΠΤΑ.
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΊ. ΧΤΥΠΆΜΕ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΖΆΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΦΕ.
ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΤΟ ΦΟΎΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΆΤΩΝ ΓΙΑ ΈΝΑ ΛΕΠΤΌ.
ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΌΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΊ ΜΑΖΊ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΣΚΑΡΠΌΝΕ.
ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΊΟ.
ΜΌΛΙΣ ΨΗΘΕΊ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ ΜΑΣ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΌΒΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΈΣΗ.
ΣΙΡΟΠΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΣΌ ΜΕ ΣΙΡΌΠΙ (ΚΡΥΟ), ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΑΝΤΙΓΥ, ΤΟ ΆΛΛΟ ΜΙΣΌ ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ,
ΣΙΡΟΠΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΌΛΟΙΠΗ ΣΑΝΤΙΓΥ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΎΡΤΑ ΜΑΣ. ΕΓΏ ΕΒΑΛΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΥΓΕΊΑΣ, ΓΆΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ.


Credits:
Georgia Chatzimanoli-Grimwood
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Τούρτα Μόκα