Φανουροπιτάκια


ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ


Υλικά
500 γρ αλεύρι για όλες της χρήσεις,
300 γρ χυμό φρέσκων πορτοκαλιών,
300 γρ σπορέλαιο
300 γρ ζάχαρη,
1 κ γ σόδα σκόνη,
1 κ γαρύφαλλο,
1 κ.γ. κανέλα,
200 γρ καρυδόψιχα,
150 γρ σταφίδες
και εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπολ το λάδι και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό μέχρι να αρχίσει να αφρίζει, τη ρίχνουμε μέσα και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το γαρύφαλλο, την κανέλα και σιγα - σιγα το αλεύρι και τα ανακατεύουμε.
Τέλος ρίχνουμε την καρυδόψιχα και τις σταφίδες.
Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια, ίση ποσότητα στο καθένα, και στη συνέχεια τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 25 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνo.