Μιλφέιγ καραμέλα - σοκολάτα

Μιλφέιγ

ΜΙΛΦΕΪΓ ΚΑΡΑΜΕΛΑ - ΣΟΚΟΛΑΤΑ


Υλικά

  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 4 ποτήρια νερό
  • 5 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 πακέτο σφολιατίνια με επικάλυψη σοκολάτας
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.σ. ανθόνερο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. βούτυρο soft


Εκτέλεση

  1. Βάζω το ζαχαρούχο, το νερό, το κορν φλάουρ και τους κρόκους στην κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
  2. Όταν είναι έτοιμη, αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω μέσα τη βανίλια, το κονιάκ, το ανθόνερο και το βούτυρο.
  3. Εν τω μεταξύ σε μια πιατέλα σπάω τα μισά σφολιατίνια, ρίχνω από πάνω την κρέμα και πάνω από την κρέμα σπάω τα υπόλοιπα σφολιατίνια.
  4. Τέλος γαρνίρω με σιρόπι καραμέλας και Chocolate chips.


Credits:

Basw Basileiou