Εκμέκ κανταΐφι νηστίσιμο

Υλικά

500 γρ κανταΐφι,
250 γρ μαργαρίνη,
80 γρ κάστερ πάουντερ,
7 κ.σ. γάλα νηστίσιμο,
7 κούπες νερό βραστό,
10 κ σ ζάχαρη,
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη,
2 βανίλιες,
200 γρ καρύδια ψιλοκομμένα,
100 γρ αμύγδαλα ψιλοκομμένα καβουρδισμένα,
500 γρ φυτική κρέμα

Εκτέλεση

Λιώνουμε την μαργαρίνη.
Ανοίγουμε το Κανταΐφι καλά στο ταψί.
Ρίχνουμε πάνω του την μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά να μουσκέψει.
Το ισώνουμε και στην συνέχεια το ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να κοκκινίσει καλά και να μην καεί.
Όταν το βγάλουμε το αφήνουμε να κρυώσει και στην συνέχεια το βάζουμε στο σκεύος που θα συναρμολογήσουμε το Εκμέκ.
Ρίχνουμε τα καρύδια, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και το ισώνουμε.

Σιρόπι

Βράζουμε 3 ποτήρια νερό με 3 ποτήρια ζάχαρη, μισό λεμόνι το χυμό του για 6 λεπτά.
Το κατεβάζουμε, το αφήνουμε να χλιαρύνει και στη συνέχεια σιροπιάζουμε σιγά - σιγά το κρύο Κανταΐφι.

Κρέμα

Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό - ζάχαρη - γάλα και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το κάστερ ή 120 γρ κορν φλάουρ και ανακατεύουμε στο χαμηλό μέχρι να πήξει.
Την κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα 2 κ μαργαρίνη και τις βανίλιες.
Την αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου ανακατεύοντας την και στην συνέχεια την ρίχνουμε πάνω στο κρύο Κανταΐφι.

Σαντιγί

Χτυπάμε την φυτική με την άχνη και την βάζουμε απαλά πάνω στην κρύα κρέμα.
Διακοσμούμε με τα αμύγδαλα και φυσικά το βάζουμε κατευθείαν στο ψυγείο.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou