
Υλικά
- 1 κιλό κρέας κομμένο σε μικρές μερίδες
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 καρότο σε ροδέλες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης σε κύβους
- 2 ντομάτες ώριμες στον τρίφτη
- μια κουταλιά πελτέ
- λίγο κρασί κόκκινο (μισό ποτήρι)
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγη ρίγανη
- λίγο κίμινο
Εκτέλεση
- Πλένω το κρέας και αφήνω σε τρυπητό να μείνει λίγο.
- Καθαρίζω κρεμμύδι, σκόρδο και το καρότο με την πιπεριά.
- Βάζω λάδι στην χύτρα και τσιγαρίζω το κρέας να αλλάξει χρώμα.
- Βάζω το κρεμμύδι και το σκόρδο, αφήνω λίγο και σβήνω με το κρασί.
- Συμπληρώνω τα υπόλοιπα υλικά.
- Κλείνω τη χύτρα και μαγειρεύω σε χαμηλή θερμοκρασία για 25 λεπτά.
- Συνοδεύω το φαγητό μου με πατάτες τηγανητές ή πουρέ αν μας αρέσει και με ρύζι.
Δημιουργός συνταγής: Μαρία Μανιουδάκη