Αμυγδαλωτά



ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ

Είναι τόσο νόστιμα, εύκολα, με λίγα υλικά και μοσχομυρίζουν.
Σκέτη απόλαυση!

Υλικά
250 γρ. αμύγδαλα ωμά
50 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
1/2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. μπέικιν
2 μεσαία αυγά
ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη
καρύδια για το στόλισμα

Περνάμε τα αμύγδαλα από το μούλτι, ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάμε άλλη μια φορά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε την κανέλα, το μπέικιν και ένα - ένα τα αυγά.
Ζυμώνουμε.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα περνάμε από τη ζάχαρη άχνη.
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, βάζουμε από επάνω από ένα καρύδι πιέζοντας λίγο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις για 15 λεπτά.


Credits:
Μαρινα Μισαηλιδου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Αμυγδαλωτά