Κοτόπουλο κοκκινιστό με πιλάφι



ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΙΛΑΦΙ

Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά σούπας πελτέ
1 κρασοπότηρο κρασί λευκό
1 κύβο λαχανικών
1 ξυλάκι κανέλα
4 κόκκους μπαχάρι 
αλάτι 
πιπέρι 
1 συσκευασία ντομάτα τριμμένη (εγώ έβαλα δική μου που περιέχει και πιπεριά Φλωρίνης)

Για το ρύζι 
2 κουταλιές βούτυρο 
1 τριμμένο κρεμμύδι να γυαλίσει
2 κούπες ρύζι
5 κούπες νερό
αλάτι
πιπέρι
Αφήνω να βράσει σε χαμηλή φωτιά και στο τέλος κλείνω τη φωτιά και σκεπάζω με πετσέτα να απορροφήσει το νερό.

Εκτέλεση:
Βάζω το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρω τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Τα βγάζω σε μία πιατέλα και ρίχνω το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο, το καρότο, το πιπέρι, τον πελτέ, λίγο να σοταριστεί ο πελτές, και σβήνω με κρασί. 
Προσθέτω τα κομμάτια του κοτόπουλου, ρίχνω βραστό νερό, όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά και αφήνω να βράσει σε χαμηλή φωτιά!



Credits:
Φωτεινή Παρασκευοπουλου
Κοτόπουλο κοκκινιστό με πιλάφι