Arancini balls (Κροκέτες Ιταλικές)



 ARANCINI BALLS (ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ)  

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Την προηγούμενη μέρα τσιγαρίζω λίγο 1 μέτριο ΚΡΕΜΜΥΔΙ ψιλοκομμένο και 2 σκελίδες ΣΚΟΡΔΟ σε 2 κουταλιές ΒΟΥΤΥΡΟ, για 5 λεπτά.
Προσθέτω 1,5 κούπα ΡΥΖΙ  ARBORIO και ανακατεύω σε σιγανή φωτιά να υγρανθεί το ρύζι.
Προσθέτω 1/2 κούπα ΑΣΠΡΟ ΚΡΑΣΙ και δυναμώνω λίγο τη φωτιά να ψηθεί μέχρι να απορροφήσει τα υγρά.
Προσθέτω 3,5 κούπες ΖΩΜΟ ΚΟΤΑΣ και 1 κούπα ΓΑΛΑ και το αφήνω να βράσει ανακατεύοντας κάθε τόσο μέχρι να πιει όλα τα υγρά και να είναι το ρύζι βρασμένο.
Προσθέτω 1 ΑΥΓΟ, 1 κούπα ΤΥΡΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ή ΑΛΛΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΤΥΡΙ, ανακατεύω καλά και το αφήνω όλη νύχτα.
Την άλλη μέρα βάζω σε μπολ 1/2 κούπα ΑΛΕΥΡΙ γ.ο.χ. , 1/2 κουταλάκι ΑΛΑΤΙ, ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ και τα ανακατεύω
Σε άλλο μπολ χτυπώ 2 ΑΥΓΑ λίγο χτυπημένα.
Σε άλλο μπολ 2 κούπες τριμμένο σε κραμς ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ.
Παίρνω 2,5 κουταλιές σούπας ρύζι και το κάνω μπαλίτσα, κάνω μια γουβίτσα και βάζω 1 κουταλάκι ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΚΙΜΑ στα μισά και στα αλλά μισά λίγο ΠΕΣΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ.
Τα πλάθω πάλι να κλείσουν οι γουβιτσες και τα περνώ από το ΑΥΓΟ και το ΚΡΑΜΣ να πάει παντού.
Σε βαθύ κατσαρολάκι βάζω μπόλικο ΛΑΔΙ να κάψει και βάζω λίγες κροκέτες να τηγανιστούνε γυριζοντας τες συνέχεια, χωρίς να πάρουν πολύ χρώμα και τις βγάζω σε χαρτί κουζίνας.
Γίνονται υπέροχα.
Μπορείτε να μην βάλετε κιμά ή πέστο.

Για το Πέστο μαϊντανού

2 κούπες μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο 
αλάτι
1/2 κούπα παρμεζάνα
λίγα καρύδια 
και 1/2 κούπα λάδι

Βάζω τον μαϊντανό,  τυρί, καρύδια, σκόρδο, αλάτι στο μούλτι και καθώς δουλεύει ρίχνω το λάδι.
Κρατά μερικές μέρες.
Το βάζω σε μακαρόνια, ή και σε φέτες ψωμί.

Credits:
Effie Tsouras
Delicious Arancini balls (Κροκέτες Ιταλικές)