
Αυτά τα πιτάκια ολικής άλεσης με φέτα και μπέικον είναι πεντανόστιμα και πανεύκολα αφού απλά ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά!!
1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό
1 κεσεδάκι ηλιέλαιο ή μισό - μισό με λιωμένο Βιτάμ
1 αυγό
λίγο αλάτι
200 - 250 γρ. φέτα τριμμένη με τα χέρια
8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
Ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά στη ζύμη.
Πλάθουμε μακρόστενα πιτάκια τα οποία πιέζουμε με τις παλάμες να πλατύνουν λίγο.
Φυσικά γίνονται και με απλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Δοκιμάστε τα!
Δοκιμάστε τα!
Υλικά
1 πακέτο αλεύρι Φαρινάπ ολικής άλεσης1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό
1 κεσεδάκι ηλιέλαιο ή μισό - μισό με λιωμένο Βιτάμ
1 αυγό
λίγο αλάτι
200 - 250 γρ. φέτα τριμμένη με τα χέρια
8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τα 5 πρώτα υλικά και μόλις σχηματιστεί η ζύμη προσθέτουμε και τη φέτα με τα ψιλοκομμένα αλλαντικά.Ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά στη ζύμη.
Πλάθουμε μακρόστενα πιτάκια τα οποία πιέζουμε με τις παλάμες να πλατύνουν λίγο.
Τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου στρωμένη με λαδόκολλα, σε απόσταση 1 - 1,5 εκ. μεταξύ τους.
Αλείφουμε με αυγό αραιωμένο με λίγο νεράκι κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 25 λεπτά.
ΤΕΛΕΙΑ!
Αλείφουμε με αυγό αραιωμένο με λίγο νεράκι κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 25 λεπτά.
ΤΕΛΕΙΑ!

Δημιουργός συνταγής: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ