Τούρτα Μόκα



ΤΟΥΡΤΑ ΜΟΚΑ


ΥΛΙΚΑ ΒΑΣΗΣ:
6 αυγα
6 κουταλιες της σουπας ζαχαρη
6 κουταλιες της σουπας αλευρι
7 κουταλιες της σουπας κακαο
2 βανιλιες
2 κουταλακια.γλυκου μπεικιν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε τα αυγα με τη ζαχαρη να αφρατεψουν, να στεκεται το μείγμα.
Ριχνουμε τα υπολοιπα υλικά σιγα - σιγα και ανακατευουμε με μαριζ να μην ξεφουσκωσει το μείγμα.
Τοποθετουμε σε ταψι 26 νουμερο και ψηνουμε στους 180 βαθμους σε προθερμασμενο φούρνο για 10 με 15 λεπτα

ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 2 κουπες μετριες ΝΕΡΟ με 2 κουπες μετριες ΖΑΧΑΡΗ, λιγο ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ και 2 κουταλιες της σουπας ΚΑΦΕ ΦΙΛΤΡΟΥ για 4 λεπτα
Σιροπιαζουμε και τα δυο καυτα.

ΚΡΕΜΑ ΜΟΚΑ:
Χτυπάμε 1 φάκελο ΓΚΑΡΝΙ ΣΚΟΝΗ σε σφιχτη σαντιγί οπως αναγραφει η συσκευασια.
Χτυπαμε.300 γραμμαρια ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ με 2.κουταλιες της σουπας ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ και 1/4 κουπας ΚΑΦΕ ΦΙΛΤΡΟΥ.
Ενωνουμε τα δυο μιγματα απαλα και τοποθετουμε στο κρυο γλυκο.
Απανω τριβουμε εαν θελουμε κουβερτουρα!

ΠΗΓΗ: Tzeni Tsanaktsidou