Νηστίσιμο σάμαλι



ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΣΑΜΑΛΙ

Ό,τι πρέπει για τις αυστηρές μέρες νηστείας αφού δεν περιέχει λάδι!!
 
Τα υλικά μας είναι 
1,5 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό, 
1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό, 
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη, 
1,5 φλ.τσαγιού χυμό πορτοκαλιού, 
1 κ γλ. σόδα, 
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ, 
1/2 κ.γλ. μαστίχα

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Τη σόδα μας πρώτα στο χυμό πορτοκαλιού και μετά στο μείγμα.
Βάζουμε το μείγμα μας σε ταψάκι (εγώ το βάζω σε πυρέξ 22*34) και αφήνουμε για 3 ώρες να σταθεί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά περίπου, να μας ροδίσει!
Έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι μας με 1,5 φλ. τσαγιού νερό, 2,5 φλ. τσαγιού ζάχαρη και μια φλούδα πορτοκάλι.
Βράζουμε για 3 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και σιροπιάζουμε.
Κρύο σιρόπι, ζεστό γλυκό!


Credits
Κυριακή Νικολακοπούλου
Νηστίσιμο σάμαλι