
Μαρμελάδα βερίκοκο
Η μαρμελάδα βερίκοκο φίλοι μου δεν είναι εύκολη υπόθεση.Αν θέλουμε να φτιάξουμε μια ωραία, πηχτη μαρμελαδα που να κρατα το ωραιο καροτι χρωμα και τη γευση της. πρεπει να ακουθησουμε τη συνταγη!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλέγουμε 2 κιλά ωραία, ώριμα ΒΕΡΙΚΟΚΑ και τα πλένουμε.Βαζουμε 1 κιλο ΖΑΧΑΡΗ με 1,5 ποτηρι ΝΕΡΟ και λιγο ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ να βρασει για 3 λεπτα.
Ριχνουμε μεσα τα φρουτα και τα βραζουμε για 10 λεπτα ανακατευοντας ελαφρα.
Αφηνουμε να κρυωσει...
Την αλλη μερα αφαιρουμε τα βερυκοκα, βγαζουμε πολτοποιωντας με τα χερια μας το κουκουτσι και τα βαζουμε σε ενα μπολ.
Βραζουμε μονο του το σιροπι μεχρι να κανει μεγαλες φουσκαλες.
Ριχνουμε μεσα το φρουτο και 2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ και ανακατευουμε συνεχως για 15 λεπτα με ξυλινη κουταλα για να μην πιασει.
Το βαζουμε σε ένα ανοξείδωτο ταψί να κρυώσει λίγο.
Όταν αφήνει "δρόμο" στην κουταλα ειναι ετοιμο!
Λικέρ βερίκοκο
Υλικά
Την ψίχα από 120 κουκούτσια βερίκοκου1,5 κιλό κονιάκ
4 ποτηρια ζαχαρη
2 ποτηρια νερο
Εκτέλεση
Αφήνουμε στον ήλιο για ένα μήνα το κονιακ με την ψίχα.Κατοπιν το στραγγίζουμε με ενα φιλτρο καφε και το αναμιγνύουμε με το κρυο σιροπι που καναμε με τη ζαχαρη και το νερο.


Δημιουργός συνταγής: Ρουλα Λυρου