Μαρμελάδα και λικέρ βερίκοκο



ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ

Η μαρμελάδα βερίκοκο φίλοι μου δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Αν θέλουμε να φτιάξουμε μια ωραία, πηχτη μαρμελαδα που να κρατα το ωραιο καροτι χρωμα και τη γευση της. πρεπει να ακουθησουμε τη συνταγη!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλέγουμε 2 κιλά ωραία, ώριμα ΒΕΡΙΚΟΚΑ και τα πλένουμε.
Βαζουμε 1 κιλο ΖΑΧΑΡΗ με 1,5 ποτηρι ΝΕΡΟ και λιγο ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ να βρασει για 3 λεπτα.
Ριχνουμε μεσα τα φρουτα και τα βραζουμε για 10 λεπτα ανακατευοντας ελαφρα.
Αφηνουμε να κρυωσει...
Την αλλη μερα αφαιρουμε τα βερυκοκα, βγαζουμε πολτοποιωντας με τα χερια μας το κουκουτσι και τα βαζουμε σε ενα μπολ.
Βραζουμε μονο του το σιροπι μεχρι να κανει μεγαλες φουσκαλες.
Ριχνουμε μεσα το φρουτο και 2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ και ανακατευουμε συνεχως για 15 λεπτα με ξυλινη κουταλα για να μην πιασει.
Το βαζουμε σε ένα ανοξείδωτο ταψί να κρυώσει λίγο.
Όταν αφήνει "δρόμο" στην κουταλα ειναι ετοιμο!


ΛΙΚΕΡ ΒΕΡΥΚΟΚΟ

Υλικά
Την ψίχα από 120 κουκούτσια βερίκοκου
1,5 κιλό κονιάκ
4 ποτηρια ζαχαρη
2 ποτηρια νερο

Αφηνουμε στον ηλιο για ενα μηνα το κονιακ με την ψίχα.
Κατοπιν το στραγγίζουμε με ενα φιλτρο καφε και το αναμιγνύουμε με το κρυο σιροπι που καναμε με τη ζαχαρη και το νερο.




Credits:
Ρουλα Λυρου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ