
Υλικά
- 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1/2 κούπα σπορέλαιο
- 2 βανίλιες
- 1 κ.γ. baking powder
- 1 κ.γ. σόδα
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- Μια τσιμπιά γαρύφαλλο τριμμένο
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 400 περίπου γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ. ή και λίγο παραπάνω, μέχρι να έχουμε ένα ζυμαράκι εύπλαστο που δεν κολλάει στο χέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τον φούρνο να προθερμαθεί στους 180 βαθμούς με αέρα.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το σπορέλαιο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε το χυμό με τη σόδα. Μόλις αφρίσει ρίχνουμε τον χυμό μέσα στο λάδι με τη ζάχαρη.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες, το baking powder, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού και λίγο-λίγο το αλεύρι ώστε καθώς ζυμώνoυμε να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χεριά (η συνταγή έλεγε 450 γρ αλεύρι, εμένα μου πήρε περισσότερο).
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1 εκ. και φτιάχνουμε σχήματα με κουπάτ ή με ένα ποτήρι.
- Τα βάζουμε επάνω σε λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και ζάχαρη και ψήνουμε για 10 λεπτά, στον αέρα, ή ανάλογα με τις οδηγίες του φούρνου.
Δημιουργός συνταγής: Sunday Lous