Μπισκοτάκια κανέλας

Μπισκοτάκια κανέλας

Υλικά

  • 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα σπορέλαιο
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • Μια τσιμπιά γαρύφαλλο τριμμένο
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 400 περίπου γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ. ή και λίγο παραπάνω, μέχρι να έχουμε ένα ζυμαράκι εύπλαστο που δεν κολλάει στο χέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τον φούρνο να προθερμαθεί στους 180 βαθμούς με αέρα.
  2. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το σπορέλαιο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε το χυμό με τη σόδα. Μόλις αφρίσει ρίχνουμε τον χυμό μέσα στο λάδι με τη ζάχαρη. 
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες, το baking powder, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού και λίγο-λίγο το αλεύρι ώστε καθώς ζυμώνoυμε να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χεριά (η συνταγή έλεγε 450 γρ αλεύρι, εμένα μου πήρε περισσότερο).
  5. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1 εκ. και φτιάχνουμε σχήματα με κουπάτ ή με ένα ποτήρι.
  6. Τα βάζουμε επάνω σε λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και ζάχαρη και ψήνουμε για 10 λεπτά, στον αέρα, ή ανάλογα με τις οδηγίες του φούρνου.

Δημιουργός συνταγής: Sunday Lous