Τούρτα τριπλής σοκολάτας

ΤΟΥΡΤΑ ΤΡΙΠΛΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΤΟΥΡΤΑ ΤΡΙΠΛΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Υλικά

Η πρώτη στρώση είναι
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
  • 200 γρ. γάλα
  • 200 λευκή σοκολάτα
  • 10 γρ ζελατίνη

Η δεύτερη στρώση είναι
  • 300 γρ κρεμα γαλακτος
  • 200 γρ γαλα
  • 200 σοκολατα γαλακτος
  • 10 γρ ζελατινη

Τρίτη στρωση
  • 300 γρ κρεμα γαλακτος
  • 200 γρ γαλα
  • 200 μαυρη σοκολατα
  • 10 ζελατινη


Εκτέλεση

  1. Βάζετε τη φορμα σιλικονης πανω σε σταθερο δίσκο.
  2. Βάζετε στη φωτια γαλα και κρεμα να καψει.
  3. Σε νερο κρυο εχετε βαλει τη ζελατινη να μαλακώσει.
  4. Αφού καψει το γαλα ρίχνετε τη σοκολατα, ανακατεύετε με μαριζ και τελος κατεβάζετε και ρίχνετε στυμμένη τη ζελατινη.
  5. Όταν κρυώσει λίγο βάζετε στη φορμα.
  6. Βάζετε στο ψυγείο.
  7. Σε 2 ωρες κάνετε την επομενη στρωση με την ιδια διαδικασία και επειτα την τρίτη.
  8. Αφήστε περιπου 10 ωρες πριν ξεφορμάρετε.

ΤΟΥΡΤΑ ΤΡΙΠΛΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Δημιουργός συνταγής: Μαρια Βερουχη Βαγγελης Δριμαροπουλος

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!