Τούρτα σοκολάτα - καρύδα



ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΚΑΡΥΔΑ

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
3 αυγα
125 γρ. ζάχαρη
200 ml. γάλα φρέσκο
120 ml. καλαμποκέλαιο
3 κ.σ. γεμάτες κακάο
1 φακελάκι μπέικιν
1 βανίλια
250 γρ. αλεύρι (2 ποτήρια)

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη.
Ρίχνουμε το γάλα με το λάδι.
Τέλος τα υπόλοιπα σιγά - σιγά κοσκινισμένα.
Βάζουμε λαδόκολλα στο πυρέξ ή ταψί (26Νο), ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο.
Όταν το βγάλουμε το αφήνουμε να κρυώσει και το γυρνάμε πάνω σε μια λαδόκολλα και το κόβουμε να έχουμε 2 πάτους.

ΣΙΡΌΠΙ:
Βράζουμε 1 ποτήρι ΝΕΡΟ με 1 ποτήρι ΖΑΧΑΡΗ για 3 λεπτά.
Όταν το κατεβάζουμε ρίχνουμε μέσα σταγόνες κονιάκ.

ΣΑΝΤΙΓΊ:
2 φακελάκια σκόνη γκαρνί
2 ποτήρια γάλα
1 ποτήρι καρύδα ινδοκάρυδο

Χτυπάμε τα γκαρνί με το γάλα και ρίχνουμε και την καρύδα.

ΓΛΑΣΣΟ:
250 γρ. κουβερτούρα,
250 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρες,
2 κ.σ. Βιτάμ
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί!

Σπάμε μέσα την κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε γρήγορα και μόλις πήξει την κατεβάζουμε και ρίχνουμε το Βιτάμ.
Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να γίνει λεία και να κρυώσει.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΌΓΗΣΗ:
Κόβουμε τα πλαϊνά από κάθε πάτο.
Βάζουμε τον ένα πάτο στο πυρέξ η ταψί και το σιροπιάζουμε με κουτάλι.
Ρίχνουμε πάνω του την σαντιγί απαλά και την ισιώνουμε.
Βάζουμε πάνω τον άλλο πάτο και το σιροπιάζουμε.
Τέλος ρίχνουμε πάνω το κρύο ΓΛΑΣΣΟ.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά και στη συνέχεια το βγάζουμε και βάζουμε γύρω - γύρω καρύδα (ινδοκάρυδο).
Και ξανά πίσω στο ψυγείο!

Credits:
Tzeni Tsanaktsidou
ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
Τούρτα σοκολάτα - καρύδα