Κρέπες



ΚΡΕΠΕΣ

ΥΛΙΚΑ :
150 γρ. κοσκινισμένο αλεύρι γ.ο.χ. 
2 αυγά των 50 γρ.
1 πρέζα ζάχαρη 
ελάχιστο αλάτι 
260 γρ. γάλα 
40γρ. βούτυρο λιωμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Βάζουμε τα αυγά σε μια μπασίνα και τα χτυπάμε με ένα αυγοδάρτη.
Μετά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Τα ανακατεύουμε καλά και όταν έχει γίνει ένας ωραίος λείος χυλός τον περνάμε από το λεπτό σουρωτήρι και το βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Βάζουμε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν ζεσταθεί το περνάμε με μια λαδωμένη χαρτοπετσέτα και ρίχνουμε με μια μικρή κουτάλα στο ζεστό τηγάνι.
Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία για να προλάβει να ψηθεί.
Όταν κουνάμε το τηγάνι και έχει ξεκολλήσει η κρέπα αν έχει πάρει χρώμα την γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
Τις βγάζουμε και τις γεμίζουμε με ζαμπόν - τυρί ή και Μερέντα για όποιον θέλει γλυκιά.


Credits:
Anna Lampropouloy
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ (επιμέλεια κειμένου)

Κρέπες