Ραβανί



ΡΑΒΑΝΙ

Πολύ γευστική συνταγή

ΥΛΙΚΑ
8 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες γιαούρτι
2 κούπες σπορέλαιο ή βούτυρο ή μισό μισό
2 κούπες φαρίνα
️2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
1,5 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
σουρωμένο
️2 φακελάκια μπέικιν
1 βανιλέτα
ξύσμα πορτοκαλιού
Η κούπα είναι 250 γραμ.

ΣΙΡΟΠΙ
3 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Μισό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα μέχρι να αφρατέψουν. 
Ρίχνουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο (εγώ έριξα και μια κουταλιά βούτυρο γάλακτος) και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 - 2 λεπτά. 
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν, τη βανίλια, το ξύσμα και ανακατεύουμε με μαρίζ για να μη χάσει τον όγκο του. 
Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί Νο36 και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 35-40 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο.
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο και αφού περάσουν 5 λεπτά ρίχνουμε πάνω στο γλυκό το χυμό πορτοκαλιού αφήνουμε να το απορροφήσει και μετά σιροπιάζουμε με το σιρόπι να είναι χλιαρό.
Γαρνίρουμε με καβουρντισμένο αμύγδαλο φιλέ αν θέλουμε. 
Επίσης συνοδεύεται τέλεια με παγωτό βανίλια!!


Credits:
Άννα Ηλιοπούλου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Ραβανί