
Υλικά
- 1,5 κιλό σουπιές,
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα,
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 ματσάκι μάραθο
- 3 - 4 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη,
- 1 κουταλιά πελτέ,
- 1 πιπεριά Φλωρίνης σε κύβους,
- λάδι
- αλάτι, πολύ λίγο γιατί οι σουπιές έχουν από μόνες τους
- πιπέρι
- λίγο θυμάρι,
- 1/2 ποτήρι κρασί κόκκινο
Εκτέλεση
- Πρώτα καθαρίζω τις σουπιές από τα εντόσθια και το κόκαλο και τις πλένω πολύ καλά.
- Αφήνω σε τρυπητό να μείνουν.
- Τις βάζω έπειτα στη χύτρα και περιμένω να πιουν το νερό.
- Σβήνω με κρασί, μόλις εξατμισθεί προσθέτω το κρεμμύδι με τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
- Συνοδεύω με πατάτες τηγανητές ή ρύζι.

Δημιουργός συνταγής: Μαρία Μανιουδάκη