Μοσχαράκι γιουβέτσι



ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρω το κρέας μου (1200 γρ. ΠΟΝΤΙΚΙ και ΧΤΕΝΙ) να πάρει χρώμα σε κατσαρόλα με ΛΑΔΙ.
Ρίχνω τριμμένο ένα μεγάλο ΚΡΕΜΜΥΔΙ και τρεις σκελίδες ΣΚΟΡΔΟ, 1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑΣ, 5 - 6 ΚΟΚΚΟΥΣ ΜΠΑΧΑΡΙ, ΠΙΠΕΡΙ, 1 ΚΑΡΟΤΟ σε ροδέλες, ΠΑΠΡΙΚΑ και 1 κ.σ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ.
Σβήνω με ένα ποτήρι κρασιού ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ.
Συμπληρώνω με ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΑΚΙ και αφήνω το κρέας μου να μαλακώσει για περιπου 1,5 ώρα.
Στο τελευταίο μισάωρο ΑΛΑΤΙΖΩ και ρίχνω ΝΤΟΜΑΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ περίπου 250 γρ..
Σε ένα τηγάνι με λίγο ΛΑΔΙ περνάω το ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ μου, 1 πακέτο ΜΕΤΡΙΟ έχω βάλει.
Το γυρίζω σε πυρέξ και από πάνω ρίχνω το κρέας μου με τη σάλτσα του.
Συμπληρώνω με ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΑΚΙ και αφήνω το κριθαράκι μου κανα 20λεπτο.
Σερβίρω με ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ τριμμένο.


Credits:
Κυριακή Νικολακοπούλου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μοσχαράκι γιουβέτσι