
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σοτάρω το κρέας μου (1200 γρ. ΠΟΝΤΙΚΙ και ΧΤΕΝΙ) να πάρει χρώμα σε κατσαρόλα με ΛΑΔΙ.
- Ρίχνω τριμμένο ένα μεγάλο ΚΡΕΜΜΥΔΙ και τρεις σκελίδες ΣΚΟΡΔΟ, 1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑΣ, 5 - 6 ΚΟΚΚΟΥΣ ΜΠΑΧΑΡΙ, ΠΙΠΕΡΙ, 1 ΚΑΡΟΤΟ σε ροδέλες, ΠΑΠΡΙΚΑ και 1 κ.σ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ.
- Σβήνω με ένα ποτήρι κρασιού ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ.
- Συμπληρώνω με ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΑΚΙ και αφήνω το κρέας μου να μαλακώσει για περιπου 1,5 ώρα.
- Στο τελευταίο μισάωρο ΑΛΑΤΙΖΩ και ρίχνω ΝΤΟΜΑΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ περίπου 250 γρ..
- Σε ένα τηγάνι με λίγο ΛΑΔΙ περνάω το ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ μου, 1 πακέτο ΜΕΤΡΙΟ έχω βάλει.
- Το γυρίζω σε πυρέξ και από πάνω ρίχνω το κρέας μου με τη σάλτσα του.
- Συμπληρώνω με ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΑΚΙ και αφήνω το κριθαράκι μου κανα 20λεπτο.
- Σερβίρω με ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ τριμμένο.
Δημιουργός συνταγής: Κυριακή Νικολακοπούλου