
Μια εκπληκτική πατατο-πρασο-χορτοπιτούλα με πολλά μυρωδικά πεντανόστιμη πραγματικά!!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζω σε ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ νερό λίγες ΠΑΤΑΤΕΣ.
- Τις στραγγίζω, αφήνω να κρυώσουν και με πιρούνι τις σπάω σε μικρά κομματάκια.
- Ετοιμάζω τα υπόλοιπα υλικά.
- Σε τηγάνι με ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ μαραίνω 2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ μαζί με 1 σκ. ΣΚΟΡΔΟ περασμένα στο μούλτι.
- Προσθέτω λίγο ΠΡΑΣΟ, 1 ΚΑΡΟΤΟ περασμένο κι αυτό στο μούλτι, ΜΑΡΑΘΟ, ΜΑΪΝΤΑΝΟ, ΔΥΟΣΜΟ, ΠΙΠΕΡΙ, ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ και 1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΛΥΚΙΑ ΠΙΠΕΡΙΑ.
- Τα γυρίζω προσθέτω 2 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ και λίγη ΡΙΓΑΝΗ και αφήνω να κρυώσουν.
- Αναμιγνύω με τις πατάτες, ανακατεύω και δοκιμάζω για ΑΛΑΤΙ.
- Έχω ετοιμάσει το ζυμαράκι για τα φύλλα με ΑΛΕΥΡΙ, ΑΛΑΤΙ, ΞΥΔΙ και ΛΑΔΑΚΙ.
- Τρίβω όλα μαζί για λίγο και προσθέτω ΚΡΥΟ ΝΕΡΑΚΙ σιγά - σιγά ώστε να έχω μαλακό ζυμαράκι εύπλαστο.
- Βάζω σε σακουλίτσα να ξεκουραστεί για 30 λεπτά τουλάχιστον.
- Ανοίγω φύλλα στρογγυλά, κόβω στην μέση, ΛΑΔΩΜΑ και βάζω στη άκρη τη γέμιση.
- Ρολάρω και τοποθετώ σε ταψί.
- Ένα φύλλο δηλαδή βγάζει 2 ρολάκια.
- Τρυπάω με οδοντογλυφίδα και χαράζω ελαφρά.
- Ραντίζω με ελάχιστο ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ και μπόλικο ΝΕΡΑΚΙ και ψήνω στους 200 βαθμούς με αέρα μέχρι να ροδίσουν καλά.
Πιστέψτε με αξίζει να τα δοκιμάσετε!!
