Νηστίσιμη πατατόπιτα



ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ

Μια εκπληκτική πατατο-πρασο-χορτοπιτούλα με πολλά μυρωδικά πεντανόστιμη πραγματικά!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζω σε ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ νερό λίγες ΠΑΤΑΤΕΣ. 
Τις στραγγίζω, αφήνω να κρυώσουν και με πιρούνι τις σπάω σε μικρά κομματάκια.
Ετοιμάζω τα υπόλοιπα υλικά. 
Σε τηγάνι με ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ μαραίνω 2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ μαζί με 1 σκ. ΣΚΟΡΔΟ περασμένα στο μούλτι.
Προσθέτω λίγο ΠΡΑΣΟ, 1 ΚΑΡΟΤΟ περασμένο κι αυτό στο μούλτι, ΜΑΡΑΘΟ, ΜΑΪΝΤΑΝΟ, ΔΥΟΣΜΟ, ΠΙΠΕΡΙ, ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ και 1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΛΥΚΙΑ ΠΙΠΕΡΙΑ. 
Τα γυρίζω προσθέτω 2 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ και λίγη ΡΙΓΑΝΗ και αφήνω να κρυώσουν. 
Αναμιγνύω με τις πατάτες, ανακατεύω και δοκιμάζω για ΑΛΑΤΙ.
Έχω ετοιμάσει το ζυμαράκι για τα φύλλα με ΑΛΕΥΡΙ, ΑΛΑΤΙ, ΞΥΔΙ και ΛΑΔΑΚΙ. 
Τρίβω όλα μαζί για λίγο και προσθέτω ΚΡΥΟ ΝΕΡΑΚΙ σιγά - σιγά ώστε να έχω μαλακό ζυμαράκι εύπλαστο. 
Βάζω σε σακουλίτσα να ξεκουραστεί για 30 λεπτά τουλάχιστον.
Ανοίγω φύλλα στρογγυλά, κόβω στην μέση, ΛΑΔΩΜΑ και βάζω στη άκρη τη γέμιση. 
Ρολάρω και τοποθετώ σε ταψί. 
Ένα φύλλο δηλαδή βγάζει 2 ρολάκια. 
Τρυπάω με οδοντογλυφίδα και χαράζω ελαφρά. 
Ραντίζω με ελάχιστο ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ και μπόλικο ΝΕΡΑΚΙ και ψήνω στους 200 βαθμούς με αέρα μέχρι να ροδίσουν καλά.
Πιστέψτε με αξίζει να τα δοκιμάσετε!!




Credits:
Chrisa Vasilopoulou-Georgopoulou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Νηστίσιμη πατατόπιτα