Corn dogs



CORN DOGS

ΥΛΙΚΑ
159 γραμμάρια καλαμποκάλευρο
125 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
240 γραμμάρια βουτυρόγαλα (σε 240 γραμμάρια γάλα προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας μηλόξυδο ή χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 5 λεπτά)
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
10 λουκάνικα Φρανκφούρτης ή 20 λουκανικάκια κοκτέιλ
Ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο με το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν και το αλάτι. 
Προσθέτουμε το βουτυρόγαλα, το αυγό, το μέλι και το ηλιέλαιο και τα ανακατεύουμε καλά να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. 
Το αφήνουμε για 10 λεπτά.
Στο μεταξύ περνάμε τα λουκάνικα στα ξυλάκια και βάζουμε σε βαθύ τηγάνι αρκετό λάδι ελαφρύ να κάψει.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα ψηλό ποτήρι του νερού, βουτάμε ένα ένα τα ξυλάκια με τα λουκάνικα και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας μέχρι να κρυώσουν λίγο.

Credits
Eleni Petrakopoulou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Corn dogs