Μηλοπιτάκια με γέμιση κρέμα βανίλια



ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ

Υλικά
200 ml γάλα
2 αυγά για τη ζύμη
1 αυγό με λίγο γάλα για επάλειψη
1 βανίλια
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
40 γρ. βούτυρο λιωμένο
100 γρ. ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Τα ζυμώνουμε όλα μαζί και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει.

Για την κρέμα:
500 ml γάλα
100 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι κρέμα, τη διαλύουμε στο κρύο γάλα και βράζουμε να δέσει.

6 ΜΗΛΑ κομμένα σε λεπτές φέτες.
Τα τηγανίζουμε σε 80 γρ. ΒΟΥΤΥΡΟ και 50 γρ. ΖΑΧΑΡΗ.
Μόλις κρυώσουν τα τυλίγουμε σε τριαντάφυλλα.

Όταν η ζύμη είναι έτοιμη πλάθουμε και βάζουμε την κρέμα.
Αλείφουμε με το αυγό και το γάλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, πάνω - κάτω για 20 λεπτά (αναλόγως το φούρνο).
Μόλις είναι έτοιμα τοποθετούμε τα μήλα και βάζουμε άχνη ζάχαρη.



Credits:
Evdokia Bitsakaki
Η κουζίνα της Φωτεινής και της Ντινας
Μηλοπιτάκια με γέμιση κρέμα βανίλια