ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
- Κομματάκια από ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ μαριναρισμένο με ΛΑΔΙ, ΠΑΠΡΙΚΑ, ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΡΙΓΑΝΗ, λίγη ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ, ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ και 1 σφηνάκι ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ.
- Το σοτάρουμε μαζί με 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ.
- Κατόπιν προσθέτουμε 1 ΚΟΚΚΙΝΗ και 1 ΚΙΤΡΙΝΗ ΓΛΥΚΙΑ ΠΙΠΕΡΙΑ και 6 - 7 ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ κομμένα στη μέση
- Προσθέτουμε 1 ποτήρι ΝΕΡΟ.
- Σκεπάζουμε και όταν φύγουν τα υγρά, έχει μαλακώσει το κρέας και μελώσει η σάλτσα είναι έτοιμο.
Για το ρύζι:
- 1 νεροπότηρο ΡΥΖΙ BASMATI σε 2,5 νεροπότηρα ΝΕΡΟ που βράζει μαζί με ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, 1 κ.σ. ΛΑΔΙ, λίγο ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ για να πάρει χρώμα και 1/2 ΚΥΒΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ.
- Όταν αρχίσει να τελειώνει το νερό σβήνουμε τη φωτιά, τραβάμε τη κατσαρόλα και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα για 10 λεπτά.
- Το ρύζι έτοιμο!
- Μπορούμε να σερβίρουμε!
Δημιουργός συνταγής: Παναγιώτης Κυριακούλιας