Κοτόπουλο τηγανιά με πιπεριές και μανιτάρια συνοδευόμενο από ρύζι basmati



ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΡΥΖΙ BASMATI

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Κομματάκια από ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ μαριναρισμένο με ΛΑΔΙ, ΠΑΠΡΙΚΑ, ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΡΙΓΑΝΗ, λίγη ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ, ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ και 1 σφηνάκι ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ.
Το σοτάρουμε μαζί με 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ.
Κατόπιν προσθέτουμε 1 ΚΟΚΚΙΝΗ και 1 ΚΙΤΡΙΝΗ ΓΛΥΚΙΑ ΠΙΠΕΡΙΑ και 6 - 7 ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ κομμένα στη μέση
Προσθέτουμε 1 ποτήρι ΝΕΡΟ.
Σκεπάζουμε και όταν φύγουν τα υγρά, έχει μαλακώσει το κρέας και μελώσει η σάλτσα είναι έτοιμο.

ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ:
1 νεροπότηρο ΡΥΖΙ BASMATI σε 2,5 νεροπότηρα ΝΕΡΟ που βράζει μαζί με ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, 1 κ.σ. ΛΑΔΙ, λίγο ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ για να πάρει χρώμα και 1/2 ΚΥΒΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ.
Όταν αρχίσει να τελειώνει το νερό σβήνουμε τη φωτιά, τραβάμε τη κατσαρόλα και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα για 10 λεπτά.
Το ρύζι έτοιμο!
Μπορούμε να σερβίρουμε!


Credits:
Παναγιώτης Κυριακούλιας
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κοτόπουλο τηγανιά με πιπεριές και μανιτάρια συνοδευόμενο από ρύζι basmati