Αφράτο κλασικό κέικ με γιαούρτι και γλάσο σοκολάτας



ΑΦΡΑΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

H συνταγή είναι η κλασική:
5 αυγά
2 φλυτζάνια ζάχαρη 
250 γρ βούτυρο της αρεσκείας σας 
2 βανιλέτες η ξύσμα από δυο μικρά πορτοκάλια 
500 γρ. φαρίνα αλεύρι 
1 γιαούρτι αγελάδος 200 γρμ ,

Πολύ καλό χτύπημα αυγά και ζάχαρη να γίνουν σαν παχύρευστη κρέμα.
Μετά προσθέτετε το βούτυρο, τις βανιλέτες και το γιαουρτάκι συνεχίζοντας το χτύπημα.
Τέλος προσθέτετε το αλεύρι όχι δουλεύοντας το μίξερ αλλά ανακατεύοντας με σπάτουλα.
Αν θέλετε μέσα στο αλεύρι βάζετε κομμάτια σοκολάτας ή ό,τι σας αρέσει.
Το ρίχνετε σε καλά βουτυρωμένη φόρμα.
Ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά με μία ώρα... δοκιμάζετε με οδοντογλυφίδα. 
Όταν κρυώσει γλασάρετε με σοκολάτα λιωμένη με λίγο σπορέλαιο. 


Credits:
Anastasia Kyr
Καλώς ήρθατε στην κουζίνα μου. live με την Maria Kazdagli
Αφράτο κλασικό κέικ με γιαούρτι