Κουλουράκια πεταλάκια



ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΈΤΑΛΑΚΙΑ
  
Υλικά
375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
185 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
90 γρ. άχνη
1 βανίλια
1 αυγό μεσαίου μεγέθους
3 γρ. μπέικιν πάουντερ
200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί

Μέθοδος Εκτέλεσης
Χτυπάμε στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα, το βούτυρο με την άχνη, το αυγό και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν στον κάδο του μίξερ συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μία σφιχτή ζύμη.
Πλάθουμε κορδόνια, τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια περίπου 8 εκ. και σχηματίζουμε πεταλάκια. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένα ταψιά και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και βουτάμε τις άκρες τους στη λιωμένη κουβερτούρα. 
Τα αφήνουμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν


Credits:
Magia Magia Magia
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
Κουλουράκια πεταλάκια