Κουλουράκια με άρωμα πορτοκαλιού



ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Μια συνταγή υπέροχη που σίγουρα θα την αγαπήσετε όλοι όσοι τη φτιάξετε!!!
Τι γεύση!
Πόσο αφράτα!
Όνειρο!!!

Λοιπόν, σημειώνω πρώτα πως όλα τα μετράμε με μια κούπα του καφέ...(αυτή την κόκκινη του Νες καφέ)

Υλικά
1 κούπα χυμό φρεσκοστυμμένο πορτοκάλι (αν δεν έχουμε βάζουμε κουτί)
Το ξύσμα από δύο πορτοκάλια
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα ηλιέλαιο
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κ.γ. σόδα φαγητού
1 φάκελο μπέικιν
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
900 γρ. ή 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.

Ανακατεύουμε με το σύρμα όλα τα υλικά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο.
Ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι τα υγρά να πάρουν όλο το αλεύρι.
Θέλουμε μια σχεδόν σφιχτή ζύμη για αυτό γράφω 1+ κιλό αλεύρι.
Μπορούμε να αρωματίσουμε τη ζύμη μας με μαχλέπι και κακουλέ...με μαστίχα...με κανέλα...
Με ότι μυρωδικό μας αρέσει.
Κόβουν ζυμαράκια 30 γρ., πλάθουμε μπαστούνια και στρίβουμε πλεξουδάκια.
Στο ταψί λαδόκολλα και τα στήνουμε με απόσταση γιατί φουσκώνουν.
Εγώ τα πέρασα με αυγό.
Μπορείτε όμως να τα αφήσετε και χωρίς αυγό γιατί εξ ολοκλήρου η συνταγή είναι νηστίσιμη.
Ψήνουμε πάνω κάτω αέρα στους 170° μέχρι να ροδίσουν.
Είναι τέλεια σε γεύση και πανεύκολα στο να γίνουν.
Σαν ποσότητα μου βγήκαν τρεις λαμαρίνες.
Δοκιμάστε τη συνταγή και συνόδεψε τον καφέ σας με αυτά τα νόστιμα πλεξουδάκια.
100% επιτυχία!



Credits:
Ευαγγελία Τσιλιπάκου
ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
Κουλουράκια με άρωμα πορτοκαλιού