Νηστίσιμη, αλάδωτη σιροπιαστή καρυδόπιτα με σιμιγδάλι και φρυγανιά



ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ, ΑΛΑΔΩΤΗ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΚΑΙ ΦΡΥΓΑΝΙΑ

Σας παρουσιάζω μια από τις καλύτερες συνταγές για καρυδόπιτα που είναι ότι πρέπει για την περίοδο της νηστείας.
Το συγκεκριμένο σιροπιαστό γλυκό νόστιμο, εύκολο και πολύ γρήγορο, αξίζει οπωσδήποτε να το φτιάξετε και να το δοκιμάσετε.
Περιέχει διάφορα υλικά τα οποία συνδέονται και δίνουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και πάρα πολλά από αυτά συνθέτουν μια απίθανη και μοναδική γεύση.
Ενδεικτικά σου αναφέρω πως η βανίλια, το γαρύφαλλο, τα καρύδια, το κονιάκ, η κανέλα και το λεμόνι με το πορτοκάλι ενώνονται με έναν τέτοιο τρόπο που δεν θα καταλάβεις διαφορά στη νηστίσιμη από την κανονική συνταγή.
Σου προτείνω ανεπιφύλακτα να την δοκιμάσεις και να μου πεις τις εντυπώσεις σου.

Υλικά
Για το σιρόπι:
1 βανίλια
1,5 ποτήρι νερό
2,5 ποτήρια ζάχαρη
2 κ.σ. λεμόνι
Για την καρυδόπιτα:
1 κ.σ. σόδα
1 κ.σ. κανελογαρύφαλλα
1 κ.σ. μπέικιν
1/2 ποτήρι κονιάκ
2 ποτήρια του νερού καρύδι τριμμένο
1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι του νερού σπορέλαιο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού φρυγανιά τριμμένη
1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
Διαδικασία

Παίρνουμε ένα μπολ και ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το μίγμα της καρυδόπιτας.
Στη συνέχεια λαδώνουμε το ταψί που θα τοποθετήσουμε το μίγμα και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
Για το σιρόπι βράζουμε σε μία κατσαρόλα τη βανίλια, το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι για 10 λεπτά.
Μόλις βγει η καρυδόπιτα από το φούρνο το σιροπιάζουμε και αφήνουμε το γλυκό για 1 ώρα περίπου σκεπασμένο μέχρι να σιροπιαστεί καλά και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.


Credits:
Σημεία Καιρών
Νηστίσιμη, αλάδωτη σιροπιαστή καρυδόπιτα με σιμιγδάλι και φρυγανιά