ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ
Υλικά
- 2 πακέτα τορτελίνια γεμιστά με τυρί
- 1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 1 φλιτζανάκι του ελληνικού λευκό κρασί
- 1 μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος (200 ml)
- αλάτι
- λευκό πιπέρι
- σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
- 150 γρ. παρμεζάνα ή γραβιέρα τριμμένη
Εκτέλεση
- Βράζω τα τορτελίνια και τα στραγγίζω.
- Σοτάρω το κρεμμύδι στο βούτυρο.
- Σβήνω με το λευκό κρασί.
- Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτω την κρέμα γάλακτος.
- Προσθέτω αλάτι και λευκό πιπέρι και βράζω σε χαμηλή θερμοκρασία για 3 - 4 λεπτά.
- (αν θέλω προσθέτω και λίγή σκόνη σκόρδου).
- Βάζω τα τορτελίνια σε ένα πυρέξ, ρίχνω 2 κ.σ. παρμεζάνα ή γραβιέρα τριμμένη κι ανακατεύω.
- Περιχύνω με τη λευκή σάλτσα και ρίχνω από πάνω το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
- Βάζω για λίγα λεπτά στο γκριλ του φούρνου μέχρι να πάρει χρώμα το τυράκι από πάνω.
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ