Τορτελίνια με λευκή σάλτσα και τυρί



ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ



Υλικά

  • 2 πακέτα τορτελίνια γεμιστά με τυρί
  • 1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 φλιτζανάκι του ελληνικού λευκό κρασί
  • 1 μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος (200 ml)
  • αλάτι 
  • λευκό πιπέρι
  • σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
  • 150 γρ. παρμεζάνα ή γραβιέρα τριμμένη


Εκτέλεση

  • Βράζω τα τορτελίνια και τα στραγγίζω.
  • Σοτάρω το κρεμμύδι στο βούτυρο.
  • Σβήνω με το λευκό κρασί.
  • Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτω την κρέμα γάλακτος.
  • Προσθέτω αλάτι και λευκό πιπέρι και βράζω σε χαμηλή θερμοκρασία για 3 - 4 λεπτά. 
  • (αν θέλω προσθέτω και λίγή σκόνη σκόρδου).
  • Βάζω τα τορτελίνια σε ένα πυρέξ, ρίχνω 2 κ.σ. παρμεζάνα ή γραβιέρα τριμμένη κι ανακατεύω.
  • Περιχύνω με τη λευκή σάλτσα και ρίχνω από πάνω το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
  • Βάζω για λίγα λεπτά στο γκριλ του φούρνου μέχρι να πάρει χρώμα το τυράκι από πάνω.


ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ