Τορτελίνια με λευκή σάλτσα και τυρί



ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ


Υλικά

  • 2 πακέτα τορτελίνια γεμιστά με τυρί
  • 1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 φλιτζανάκι του ελληνικού λευκό κρασί
  • 1 μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος (200 ml)
  • αλάτι 
  • λευκό πιπέρι
  • σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
  • 150 γρ. παρμεζάνα ή γραβιέρα τριμμένη


Εκτέλεση

  1. Βράζω τα τορτελίνια και τα στραγγίζω.
  2. Σοτάρω το κρεμμύδι στο βούτυρο.
  3. Σβήνω με το λευκό κρασί.
  4. Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτω την κρέμα γάλακτος.
  5. Προσθέτω αλάτι και λευκό πιπέρι και βράζω σε χαμηλή θερμοκρασία για 3 - 4 λεπτά. 
  6. (αν θέλω προσθέτω και λίγή σκόνη σκόρδου).
  7. Βάζω τα τορτελίνια σε ένα πυρέξ, ρίχνω 2 κ.σ. παρμεζάνα ή γραβιέρα τριμμένη κι ανακατεύω.
  8. Περιχύνω με τη λευκή σάλτσα και ρίχνω από πάνω το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
  9. Βάζω για λίγα λεπτά στο γκριλ του φούρνου μέχρι να πάρει χρώμα το τυράκι από πάνω.

Credits:
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ
Τορτελίνια με λευκή σάλτσα και τυρί