Μπακαλιάρος ρόλο φιλέτο τηγανητό με σκορδαλιά



ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΡΟΛΟ ΦΙΛΕΤΟ ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΜΕ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το ΨΑΡΑΚΙ το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει.
Προσθέτουμε ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΡΙΓΑΝΗ, ΑΛΕΥΡΩΝΟΥΜΕ και τηγανίζουμε.
Για τη σκορδαλιά βράζουμε 6 ΠΑΤΑΤΕΣ.
Μόλις βράσουν τις μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα στο μίξερ, προσθέτουμε 6 σκελίδες ΣΚΟΡΔΟ πολτοποιημένο και χτυπάμε.
Προσθέτουμε 1 κοφτή κ.σ. ΑΛΑΤΙ, 3 κ.σ. ΞΥΔΙ, ΧΥΜΟ ΕΝΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Στο τέλος με αργή ροή ρίχνουμε 1 φλ. καφέ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ και 1 φλ. καφέ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ.


Credits:
Κυριακή Νικολακοπούλου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μπακαλιάρος ρόλο φιλέτο τηγανητό με σκορδαλιά