Αυθεντική συνταγή για κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης



ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΝΕΑΣ ΚΑΡΒΑΛΗΣ

Υλικά:
200 γρ. Αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρδισμένα
1 ποτήρι νερού άχνη ζάχαρη
2 κρόκοι αυγών (θερμοκρασία δωματίου)
1 1/2 ποτήρι νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι νερού αλεύρι για καβούρδισμα
150 γρ. Βούτυρο πρόβειο σε θερμοκρασία δωματίου (δίνει απίστευτο άρωμά)
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ σόδα μαγειρική
1 σφηνάκι κονιάκ η μαύρο ρούμι
1 βανίλια

Για επάλειψη:
Άχνη ζάχαρη
4 κ.σ ανθόνερο (προαιρετικά)

Πως θα τους κάνουμε:
Καβουρδίζουμε το αλεύρι σε ένα τηγάνι μέχρι να γίνει ξανθό.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα να καβουρδιστούν και αυτά αν είναι ωμά.
Ανακατεύουμε τους κρόκους αυγών, το βούτυρο, τη βανίλια και την άχνη στον κάδο του μίξερ για 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα.
Προσθέτουμε το αμύγδαλο (αν είναι καβουρδισμένο και δεν το καβουρδίσαμε με το αλεύρι), το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα διαλυμένη μέσα στο κονιάκ, και το καβουρδισμένο αλεύρι.
Ανακατεύουμε στο χέρι τώρα το μείγμα και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι κοσκινίζοντας το.
Απλώνουμε το μείγμα πάνω σε πάγκο και κάνουμε με τον πλάστη ένα φύλλο 1 εκατοστού.
Με ένα ποτήρι για καφέ βγάζουμε μισοφέγγαρα και τα αραδιάζουμε πάνω σε λαμαρίνα που στρώσαμε χαρτί ψησίματος.
Αν θέλουμε κάνουμε μπαλάκια σαν σχήμα και τα πιέζουμε ελαφρά από πάνω.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 17 - 20 λεπτά όχι παραπάνω.
Αφού κρυώσουν λίγο τα ρίχνουμε λίγο ανθόνερο και τα βουτάμε μέσα σε άχνη ζάχαρη και στολίζουμε την πιατέλα μας αφού πρώτα ρίξουμε άχνη στον πάτο.
Έχουν πολύ ιδιαίτερη γεύση και χρώμα επειδή καβουρδίσαμε το αλεύρι αλλά και το πρόβειο βούτυρο κάνει τη διαφορά φίλες και φίλοι μου.




Credits:
Helena's Greek cooking
Αυθεντική συνταγή για κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης