ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΝΕΑΣ ΚΑΡΒΑΛΗΣ
Υλικά:
- 200 γρ. Αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρδισμένα
- 1 ποτήρι νερού άχνη ζάχαρη
- 2 κρόκοι αυγών (θερμοκρασία δωματίου)
- 1 1/2 ποτήρι νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ποτήρι νερού αλεύρι για καβούρδισμα
- 150 γρ. Βούτυρο πρόβειο σε θερμοκρασία δωματίου (δίνει απίστευτο άρωμά)
- 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ σόδα μαγειρική
- 1 σφηνάκι κονιάκ η μαύρο ρούμι
- 1 βανίλια
Για επάλειψη:
- Άχνη ζάχαρη
- 4 κ.σ ανθόνερο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Καβουρδίζουμε το αλεύρι σε ένα τηγάνι μέχρι να γίνει ξανθό.
- Προσθέτουμε τα αμύγδαλα να καβουρδιστούν και αυτά αν είναι ωμά.
- Ανακατεύουμε τους κρόκους αυγών, το βούτυρο, τη βανίλια και την άχνη στον κάδο του μίξερ για 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα.
- Προσθέτουμε το αμύγδαλο (αν είναι καβουρδισμένο και δεν το καβουρδίσαμε με το αλεύρι), το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα διαλυμένη μέσα στο κονιάκ, και το καβουρδισμένο αλεύρι.
- Ανακατεύουμε στο χέρι τώρα το μείγμα και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι κοσκινίζοντας το.
- Απλώνουμε το μείγμα πάνω σε πάγκο και κάνουμε με τον πλάστη ένα φύλλο 1 εκατοστού.
- Με ένα ποτήρι για καφέ βγάζουμε μισοφέγγαρα και τα αραδιάζουμε πάνω σε λαμαρίνα που στρώσαμε χαρτί ψησίματος.
- Αν θέλουμε κάνουμε μπαλάκια σαν σχήμα και τα πιέζουμε ελαφρά από πάνω.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 17 - 20 λεπτά όχι παραπάνω.
- Αφού κρυώσουν λίγο τα ρίχνουμε λίγο ανθόνερο και τα βουτάμε μέσα σε άχνη ζάχαρη και στολίζουμε την πιατέλα μας αφού πρώτα ρίξουμε άχνη στον πάτο.
- Έχουν πολύ ιδιαίτερη γεύση και χρώμα επειδή καβουρδίσαμε το αλεύρι αλλά και το πρόβειο βούτυρο κάνει τη διαφορά φίλες και φίλοι μου.
