Σούπα βελουτέ λαχανικών



ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Το κρύο είναι εδώ οπότε μια σουπερ ντούπερ πεντανόστιμη σούπα βελουτέ με ψημένα σπιτικά κρουτόν και καβουρδισμένους σπόρους είναι ό,τι πρέπει.

Υλικά:
3 πράσα το λευκό μέρος
1 κρεμμύδι
2 μέτριες πατάτες
5 καρότα
2 πιπεριές Φλωρίνης 
Ελαιόλαδο
Αλάτι
σκόνη maggi λαχανικών
κουρκουμά
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος (εάν θέλετε δεν βάζετε)

Για τα κρουτόν:
4 φέτες του τοστ πολύσπορο
1 κ.γ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
λίγο σκόρδο σε σκόνη

κολοκυθόσπορους
ηλιόσπορους

Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας σε κύβους. 
Τα σοτάρουμε ελαφρώς με το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε τα μυρωδικά μας εκτός τον κουρκουμά. 
Ρίχνουμε νερό ώστε να σκεπαστούν τα λαχανικά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά. 
Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά τα λιώνουμε με την ράβδο ώστε να έχουμε μια λεία ωραία σούπα. 
Προσθέτουμε τον κουρκουμά και την κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε και έτοιμη.
Για τα κρουτόν:
Κόβουμε τις φέτες σε κύβους.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και τους κύβους και τους ψήνουμε λίγο. 
Τους μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα ρίχνουμε τα μυρωδικά και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά.
Τους σπόρους τους καβουρδίζουμε ελαφρά σε ένα τηγανάκι.
Η νοστιμιά δεν υπάρχει!!


Credits:
Μαρινα Μισαηλιδου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Σούπα βελουτέ λαχανικών