ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ ΓΛΥΚΑΚΙΑ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΟ, ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΒΥΣΣΙΝΟ, ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Ένα γλυκό να το πιεις... στο ποτήρι!!!!
Υλικά
Για τη βάση
1 συσκευασία μπισκότα - πτι μπερ Παπαδοπούλου
1 σφηνάκι λικέρ (αρεσκείας σάς)
1 σφηνάκι λικέρ (αρεσκείας σάς)
Για την κρέμα πατισερί
400 γραμμάρια φρέσκο γάλα
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
2 κρόκους αυγών
100 γραμμάρια ζάχαρη
60 γραμμάρια κορν φλάουρ
1 βανίλια
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
2 κρόκους αυγών
100 γραμμάρια ζάχαρη
60 γραμμάρια κορν φλάουρ
1 βανίλια
Ετοιμάζουμε την κρέμα πατισερί:
Χτυπάμε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη, μετά βάζουμε τη βανίλια, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
Εν τω μεταξύ σε μία κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, μέχρι να πάρει μία βράση ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε και το γάλα με το μείγμα των αυγών και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά.
Για τη σάλτσα βύσσινο
250 γραμμάρια βύσσινα σε κονσέρβα
4 - 5 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
4 - 5 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα:
Σουρώνουμε τα βύσσινα.
Σουρώνουμε τα βύσσινα.
Βάζουμε το χυμό τούς και το κορν φλάουρ σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει.
Το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα στραγγισμένα βύσσινα και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει.
Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει.
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και βάζουμε το λικέρ ώστε να μουσκέψουν καλά.
Σε μπολάκια ή ποτήρια, μικρά ή μεγάλα (ανάλογα την ποσότητα που θέλετε), αρχίζουμε τις στρώσεις, πρώτα 2 κουταλιές θρυμματισμένο μπισκότο, μετά την κρέμα πατισερί και τέλος τη σάλτσα βύσσινου (φυσικά μπορείτε με οποία σειρά σάς αρέσει και σε όσες στρώσεις θέλετε.. το αποτέλεσμα εξίσου ωραίο!!).
Βάζουμε στο ψυγείο και το γλυκό μας είναι έτοιμο και μας περιμένει να το απολαύσουμε!!
Δημιουργός συνταγής: Οι συνταγές της Κυριακής
Δημιουργός συνταγής: Οι συνταγές της Κυριακής
