Καρυδόπιτα



ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Ένα από τα κλασικά σιροπιαστά γλυκά μας, που έχει πάντα φανατικούς θαυμαστές!!
Ένα γλύκισμα , τέλειο, λαχταριστό, ζουμερό, αρωματικό και εύκολο!!
Και φυσικά από το τετράδιο τής μανούλας μου!!

Υλικά
10 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες τριμμένη φρυγανιά
2 κούπες καρύδια
2 βανίλιες
1 μπέικιν πάουντερ

Σιρόπι
2 νεροπότηρα ζάχαρη
2 νεροπότηρα νερό
Φλούδα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα καρυδιά στο μπλέντερ και τα χοντρό κόβουμε μέτρια, προς ψιλό.
Κρατάμε λίγα για το πασπάλισμα στο τέλος.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν καλά.
Προσθέτουμε τη φρυγανιά, το μπέικιν, τις βανίλιες και στο τέλος τα καρύδια.
Αναμιγνύουμε το μείγμα καλά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί μεγέθους 25×28 εκ. περίπου. 
Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου στον αέρα τής κουζίνας (ανάλογα το φούρνο).
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και περιχύνουμε σιγά - σιγά το σιρόπι ζεστό προς καυτό.
Μόλις το απορροφήσει λίγο πασπαλίζουμε επάνω την καρυδόψιχα που κρατήσαμε (αν θέλετε κάνετε γλάσο σοκολάτας).
Η φαντασία δική σάς!!

ΣΙΡΟΠΙ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά, και βράζουμε για 7 λεπτά από την ώρα του βρασμού.




Credits:
Οι συνταγές της Κυριακής
Καρυδόπιτα