Υλικά
- 175 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη πού φουσκώσει μόνο του +1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 175 γρ. βούτυρο μαλακό χωρίς λακτόζη
- 175 γρ. ζάχαρη καρύδας
- 4 αυγά
- 8 κ.σ. γλυκό φράουλα με φρουκτόζη
- 50 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
- Χρειαζόμαστε δύο φόρμες 20 εκ. ή μια φόρμα τον 25/26 εκ.
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι σε δύο - τρείς δόσεις και ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης.
- Σε ένα ταψί 25 - 26 εκ. στρώνουμε λαδόκολλα στον πάτο και λαδώνουμε τα πλαϊνά.
- Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 30 λεπτά (ή μέχρι να ξεκολλήσει από τα πλαϊνά.)
- Αναποδογυρίζουμε πάνω σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει.
- Κόβουμε στα δύο.
- Σε μια πιατέλα βάζουμε τον πρώτο πάτο και αλείφουμε με 4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα.
- Απλώνουμε πάνω στη μαρμελάδα την χτυπημένη κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη.
- Αλείφουμε με μαρμελάδα την κομμένη πλευρά του πάτου και σκεπάζουμε πάνω από την κρέμα γάλακτος.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει.
- Από πάνω μπορείτε να στολίσετε όπως σας αρέσει εγώ δεν έβαλα τίποτα.
Δημιουργός συνταγής: Lilqna Petrova