Ελαφριά και πεντανόστιμη Τούρτα Βικτόρια χωρίς γλουτένη



ΕΛΑΦΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΤΟΥΡΤΑ ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

Υλικά
175 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη πού φουσκώσει μόνο του +1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
175 γρ. βούτυρο μαλακό χωρίς λακτόζη
175 γρ. ζάχαρη καρύδας
4 αυγά
8 κ.σ. γλυκό φράουλα με φρουκτόζη
50 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
Χρειαζόμαστε δύο φόρμες 20 εκ. ή μια φόρμα τον 25/26 εκ. 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι σε δύο - τρείς δόσεις και ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης.
Σε ένα ταψί 25 - 26 εκ. στρώνουμε λαδόκολλα στον πάτο και λαδώνουμε τα πλαϊνά.
Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 30 λεπτά (ή μέχρι να ξεκολλήσει από τα πλαϊνά.)
Αναποδογυρίζουμε πάνω σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε στα δύο.
Σε μια πιατέλα βάζουμε τον πρώτο πάτο και αλείφουμε με 4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα. 
Απλώνουμε πάνω στη μαρμελάδα την χτυπημένη κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη. 
Αλείφουμε με μαρμελάδα την κομμένη πλευρά του πάτου και σκεπάζουμε πάνω από την κρέμα γάλακτος.
Αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει.
Από πάνω μπορείτε να στολίσετε όπως σας αρέσει εγώ δεν έβαλα τίποτα.



Credits:
Lilqna Petrova
Μπαχάρι και κανέλα.
Ελαφριά και πεντανόστιμη Τούρτα Βικτόρια χωρίς γλουτένη