Κορμός με μαρμελάδα και ινδοκάρυδο



ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

Αφράτο παντεσπάνι, μαρμελάδα της αρεσκείας μας, κρέμα γκαρνί και λιωμένη κουβερτούρα. 
Η γεύση του; Το κάτι άλλο!!

Υλικά
4 αυγά
1 φλιτζάνι του τσαγιού, όχι γεμάτο, ζάχαρη,
ξύσμα από 1 πορτοκάλι, 
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 
1,5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ, 
1 βανίλια, 
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Για την γέμιση
μαρμελάδα αρκετή της αρεσκείας μας

Για την επικάλυψη
1 συσκευασία γκαρνί σκόνη βανίλιας 
Ινδοκάρυδο κατά βούληση

Για τα σχέδια
100 γρ. κουβερτούρα
2 κ.σ. γάλα φρέσκο
1 κ.γ. βούτυρο

Φτιάχνεται πανεύκολα και αξίζει να τον δοκιμάσετε!

Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Στην αρχή χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα. 
Στην συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Αφού το μείγμα είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσει. 
Έπειτα το βγάζουμε από το ταψί και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για λίγο.
Το τρυπάμε λίγο και απλώνουμε την μαρμελάδα.

Εκτέλεση για τον κορμό
Με την βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγουμε το παντεσπάνι με την μαρμελάδα σε ρολό.
Κλείνουμε την λαδόκολλα σαν καραμέλα και αφήνουμε το ρολό μας στο ψυγείο για 1 ώρα.
Στην συνέχεια παρασκευάζουμε την κρέμα γκαρνί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Απλώνουμε την κρέμα γκαρνί ομοιόμορφα πάνω στο ρολό και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το γάλα και το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Έπειτα φτιάχνουμε τα σχέδια με την κουβερτούρα και αφήνουμε την κουβερτούρα να παγώσει στο ψυγείο.


Credits:
Tatjana Mico
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κορμός με μαρμελάδα και ινδοκάρυδο