Μοσχαράκι στιφάδο

Μοσχάρι στιφάδο

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΙΦΑΔΟ



Υλικά

  • 1500 γραμ. μοσχαράκι 
  • 1000 γραμ. κρεμμύδια για στιφάδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι για τσιγάρισμα
  • 1/2 κούπα κόκκινο κρασί
  • λάδι
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 3 δαφνόφυλλα
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ

Εκτέλεση

  1. Τεμάχισα το κρέας, το έβρασα δύο φορές και πέταξα το νερό για να φύγει ο αφρός.
  2. Το τσιγάρισα με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, έσβησα με το κόκκινο κρασί, πρόσθεσα αλάτι, πιπέρι, τα δαφνόφυλλα και το έβαλα στην χύτρα για 30 λεπτά.
  3. Ετοίμασα τα κρεμμύδια μου, τα τσιγάρισα με λίγο λάδι, διέλυσα τον πελτέ σε νερό, έριξα αλάτι, πιπέρι και τα έβαλα σε ταψί στο φούρνο.
  4. Μετά από 30 λεπτά έβγαλα το κρέας από τη χύτρα και το έβαλα στο ταψί μαζί με το ζουμάκι.
  5. Τα έψησα σε προθερμασμένο φούρνο, πάνω - κάτω αντιστάσεις, στους 220 βαθμούς μέχρι να ψηθούν τα κρεμμύδια και να δέσει η σάλτσα.

Μοσχάρι στιφάδο

Credits:

Evdokia Bitsakaki
Μπαχάρι και κανέλα.