ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΙΦΑΔΟ
Υλικά
- 1500 γραμ. μοσχαράκι
- 1000 γραμ. κρεμμύδια για στιφάδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι για τσιγάρισμα
- 1/2 κούπα κόκκινο κρασί
- λάδι
- πιπέρι
- αλάτι
- 3 δαφνόφυλλα
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
Εκτέλεση
- Τεμάχισα το κρέας, το έβρασα δύο φορές και πέταξα το νερό για να φύγει ο αφρός.
- Το τσιγάρισα με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, έσβησα με το κόκκινο κρασί, πρόσθεσα αλάτι, πιπέρι, τα δαφνόφυλλα και το έβαλα στην χύτρα για 30 λεπτά.
- Ετοίμασα τα κρεμμύδια μου, τα τσιγάρισα με λίγο λάδι, διέλυσα τον πελτέ σε νερό, έριξα αλάτι, πιπέρι και τα έβαλα σε ταψί στο φούρνο.
- Μετά από 30 λεπτά έβγαλα το κρέας από τη χύτρα και το έβαλα στο ταψί μαζί με το ζουμάκι.
- Τα έψησα σε προθερμασμένο φούρνο, πάνω - κάτω αντιστάσεις, στους 220 βαθμούς μέχρι να ψηθούν τα κρεμμύδια και να δέσει η σάλτσα.

Δημιουργός συνταγής: Evdokia Bitsakaki
