Γαλατόπιτα ​με σπιτικό φύλλο και θεϊκή κρέμα



ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΘΕΪΚΗ ΚΡΕΜΑ

Υλικά
Για την ζύμη
500 γρ αλεύρι ,
2 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ ξίδι,
1 κ.σ ζάχαρη
1 /2 κ.γ αλάτι,
χλιαρό νερό όσα χρειαστεί,
νισεστέ ή κορν φλάουρ.
 
Για την κρέμα
2 κρόκους αυγών,
2 βανίλια
1 ζαχαρούχο γάλα
200 γρ σιμιγδάλι ,
1 λίτρο γάλα,
1 βανίλια,
2 κ.σ. νισεστέ
50 γρ. βούτυρο σε κομματάκια.
100 γρ. μαλακό βούτυρο για τα φύλλα
 
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα υλικά της ζύμης και τα ζυμώνουμε.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και αφήνουμε να ξεκουραστεί μια ώρα
Στην συνέχεια την τοποθετούμε στον αλευρωμένο πάγκο μας και την ζυμώνουμε για 3 λεπτά
Την κόβουμε σε κομμάτια και κάνουμε 10 μπαλίτσες.
Αυτές τις μπαλίτσες τις ανοίγουμε μικρά φυλλαράκια και βουτυρώνουμε τα 8, τα 2 που θα είναι πάνω δεν τα βουτυρώνουμε.
Βάζουμε σε 2 πιάτα, αλευρώνουμε από πάνω, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για πάνω από 3 - 4 ώρες. Στο ψυγείο μπορούμε να τα αφήνουμε και 24 ώρες.
Με αυτά τα φύλλα ανοίγουμε δυο μεγάλα φύλλα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το ζαχαρούχο, το σιμιγδάλι και το νισεστέ και ανακατεύουμε συνέχεια.
Μόλις πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε 50 γραμμάρια βούτυρο, 2 κρόκους αυγών και 2 βανίλιες.
Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει, βάζουμε το ένα φύλλο σε καλά βουτυρωμένο ταψί, ρίχνουμε την κρέμα και τοποθετούμε πάνω το άλλο φύλλο σουρωμένο καλά.
Χαράζουμε ελαφρώς, ρίχνουμε μπόλικο βούτυρο λιωμένο και την ψήνουμε στους 170 βαθμούς, στον αέρα, στην κάτω σχάρα για 50 λεπτά φυσικά ανάλογα με τον φούρνο!
Σερβίρουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλα από πάνω.


Credits
Pellumbesha Lumi
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Γαλατόπιτα ​με σπιτικό φύλλο και θεϊκή κρέμα