Κανελόνια γεμιστά με σπανάκι, μανιτάρια και κοτόπουλο



ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Υλικά:
Κανελόνια, 
500 γρ. σπανάκι καταψυγμένο, 
5 - 6 κρεμμυδάκια, μόνο το πράσινο μέρος 
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιούμενο , 
300 γρ. μανιτάρια κομμένα ή μία κονσέρβα , 
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο ή 200 γρ. καπνιστό φιλέτο κοτόπουλο ή γαλοπούλα , 
5 φέτες μπέικον, 
μια σακούλα 200 γρ με τρία τυριά κίτρινα τριμμένο,
1 αυγό, 
2 κ.σ μαϊντανό, 
1 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο , 
50 γρ βούτυρο μαλακό , 
2 κ.σ ελαιόλαδο 
αλάτι,
πιπέρι 
και 200 γρ κρέμα γάλακτος για μαγειρική

Σε ένα μπολ βάζουμε το σπανάκι, ρίχνουμε ζεστό νερό και όταν κρυώσει στρίβουμε με τα χέρια.
Σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε ένα τηγάνι, ρίχνουμε τα μανιτάρια και το ελαιόλαδο και τα ψήνουμε δύο λεπτά. 
Σκουπίζουμε το τηγάνι και βάζουμε τις φέτες μπέικον να ψηθούν λίγο και κόβουμε σε κομμάτια. Βράζουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε σε κομματάκια και κρατάμε το ζουμί. 
Ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και το μισό από το τυρί.
Ανακατεύουμε καλά και γεμίσουμε τα κανελόνια εύκολα από τις δυο πλευρές με το χέρι, τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ. 
Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό κοτόπουλο ή μισό κύβο κοτόπουλο με ζεστό νερό, ένα δάκτυλο κάτω από τα κανελόνια, βάζουμε και λίγο αλάτι.
Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180° βαθμούς, στην κάτω σχάρα για 20 λεπτά. 
Μετά τα βγάζουμε από το φούρνο, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το μισό τυρί. 
Ψήνουμε για 8 - 10 λεπτά ακόμα.


Credits
Pellumbesha Lumi
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κανελόνια γεμιστά με σπανάκι, μανιτάρια και κοτόπουλο