Κοτόπουλο τηγανιά με πιπεριές και ρυζάκι κούπας basmati



ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΡΥΖΑΚΙ ΚΟΥΠΑΣ BASMATI

Εύκολο, γρήγορο και νόστιμο!
Αρέσει σε όλους!

Συνταγή για το κοτόπουλο:
Κόβουμε το ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ σε μπουκίτσες.
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ και 1 ΠΡΑΣΙΝΗ σε κομμάτια, 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ, 2 σκελίδες ΣΚΟΡΔΟ, λίγο ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ, ΡΙΓΑΝΗ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, 3 - 4 κόκκους ΜΠΑΧΑΡΙ, 1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ, ΠΑΠΡΙΚΑ, ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ και 1/2 κουταλάκι ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ τα σοτάρουμε να πάρει χρώμα το κοτόπουλο και προσθέτουμε 1/2 ποτήρι ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ.
Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 ποτήρι ΝΕΡΟ, χαμηλώνουνε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαλακώσει το κοτόπουλο και να μελώσει η σάλτσα.

Συνταγή ρύζι κούπας:
Εγώ έβαλα BASMATI.
Σε κατσαρολάκι έβαλα 2,5 ποτήρια νερού ΝΕΡΟ, λίγο ΠΙΠΕΡΙ, λίγο ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ, 1 ΚΥΒΟ ΚΟΤΑΣ και όταν βράσει το νερό έριξα 1 ποτήρι νερού ΡΥΖΙ.
Όταν πάρει όλο το νερό τραβάμε τη κατσαρόλα και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα την οποία αφήνουνε περίπου 10 λεπτά.
Σερβίρουμε το ρύζι στη κούπα και αναποδογυρίζουμε στο πιάτο.


Credits:
Παναγιώτης Κυριακούλιας
Lena's Cooking
Κοτόπουλο τηγανιά με πιπεριές και ρυζάκι κούπας basmati