Χταπόδι στιφάδο


ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζω για μία ώρα το πολύ το ΧΤΑΠΟΔΙ με 1/2 κρασοπότηρο ΚΡΑΣΙ, ΔΑΦΝΗ, ΜΠΑΧΑΡΙ, 1/2 κρασοπότηρο ΞΥΔΙ, 3 σκελίδες ΣΚΟΡΔΟ και λίγο ΝΕΡΑΚΙ.
Το κατεβάζω από τη φωτιά όταν είναι μισοβρασμένο. Ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος του χταποδιού. Τα δικά μας ήταν τουλάχιστον 1.900.
Το αφαιρώ και το βάζω στην γάστρα.
Το κόβω σε πλοκάμια και προσθέτω ΠΑΤΑΤΕΣ BABY, χαρακωμένα ελαφρώς ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟΥ, ΜΠΑΧΑΡΙ, ΔΑΦΝΗ, ΣΚΟΡΔΟ, λίγο ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ, λίγο ΜΕΛΙ, ΛΑΔΙ, ΦΡΕΣΚΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ, λίγο ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ.
Το σκεπάζω και ψήνω στους 230 βαθμούς με αντιστάσεις μέχρι να μελώσει.



Credits:
Maria Kapodistria
Μαγειρέματα "Deli"cious!
Χταπόδι στιφάδο