Εκτέλεση
- Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό ,το κακάο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
- Όταν το σιρόπι αρχίζει να βράζει το αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ψιλοκομμένη την κουβερτούρα ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα λείο και απαλό μείγμα.
- Αφήνουμε το σιρόπι μας στην άκρη να κρυώσει.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 22 εκ. και το αφήνουμε στην άκρη.
- Στο μπολ του μίξερ βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε πολύ δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας.
- Σ ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν, το κακάο και τη βανίλια.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το σπορέλαιο στο μίξερ και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Προσθέτουμε τα στέρεα υλικά στα υγρά και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ με κυκλικές κινήσεις μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά.
- Όταν η σοκολατόπιτα μας ψηθεί την βγάζουμε από το φούρνο και βυθίζουμε ένα μαχαίρι να δούμε αν βγαίνει καθαρό για να είμαστε σίγουροι ότι είναι έτοιμη.
- Κάνουμε μαχαιριές σε όλη τη σοκολατόπιτα ώστε το σιρόπι που θα ρίξουμε από πάνω να πάει παντού.
- Σιροπιάζουμε τη σοκολατόπιτα μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο με το κρύο σιρόπι ρίχνοντας το με μία κουτάλα σιγά-σιγά.
- Αφήνουμε στην άκρη για περίπου 20 λεπτά.
- Σ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την κουβερτούρα κομμένη κομματάκια.
- Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί η γκανάζ.
- Όταν η σοκολατόπιτα μας έχει κρυώσει αρκετά την περιχύνουμε με την γκανάζ και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες.
- Μετά τη σερβίρουμε!
Δημιουργός συνταγής: Ραλλού Ψαραδέλλη, συνταγή Άκης Πετρετζίκης