Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας - πορτοκαλιού


ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ - ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Υλικά για την συνταγή
1 κούπα του νεσκαφέ ελαιόλαδο (εγώ έβαλα μισό ελαιόλαδο και μισό σπορέλαιο)
1 κούπα ζάχαρη
1 κ.γ. σόδα
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
χυμό από μισό λεμόνι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κ.γ. γαρύφαλλο
1 κ.σ. κανέλα
1 φακελάκι μπέικιν
αλεύρι περίπου 800 γρ.
σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάδι με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Σε ένα μπολάκι που έχουμε βάλει το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού διαλύουμε τη σόδα (προσοχή γιατί φουσκώνει) και το προσθέτουμε στο μείγμα.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού, το γαρύφαλλο και την κανέλα και τα αναμειγνύουμε.
Ανακατεύουμε σε μια ποσότητα από το αλεύρι το μπέικιν, το προσθέτουμε στο μείγμα και μετά λίγο - λίγο προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι. Ίσως να χρειαστεί λίγο παραπάνω ή ελάχιστα λιγότερο.
Πλάθουμε κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε, τα περνάμε αν θέλουμε από σουσάμι, τα αραδιάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 20 με 25 λεπτά.
Τα βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε μεταλλικό κουτί.
Μπορείτε να μην βάλετε σουσάμι.


Credits:
αναστ γεώ
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας - πορτοκαλιού